(126-650)problemy ze skrzynia ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam taki problem ze skrzynia< wiec ostatnio cofajoc z gorki maluch nagla stanol jakby ktos go zatrzymal (wsadfzil jakis kloc pod kola) i niechcial jechac,,mial opor,jak wrzocilem na LUZ bylo to samo niemoglem go pochnac!!!!!!mysle sobie padla skrzynia wrzucam 1 i jade kawalek do przodu a tu znow po chwili opor:9 mysle sobie ktos mi powkladal cos pod kola?? ale nic niema ,wiec z nerwow mysle sobie skrzynia na zlom wiec nic tylko wbijam 1 i ogien ,maluch jedzie wbijam 2 on dalej jedzie 3 i nic si eniedzieje ,mysle sobie hmm naprawil sie ale jak wrzuce na luz to cos szarpie i nieiwem co mu jest,minelo kilka dni i nic takiego niebylo ,jakby mu minelo,a tu dzis jak jechalem na praktyki i musialem cofnac znow zaczelo szarpac na wstecznym?? i nieiwem co to jest,niemam problemow z wbijaniem biegow!!pomozcie

a czy skrzynia wyje/chodzi głosno np. jak jedziesz na 3 biegu bardzo wolno z puszczonym gazem....ja stawiam na łożyska lub na kołki zabezpieczjace przed wbiciem dwóch biegów naraz

no wyje nawet glosno na 3 biegu, ale na 4 ciszej!!!!!!!!!!!! kurde nieiwem co mam robic chyba kupie drugo skrzynia za100 zl.

pewnie zmieliles dyfer i urwane zeby zachodza na siebie a jak nie to moze masz w skrzyni jakies odlamki metali ktore wchodza wrwaz z olejem miedzy zeby i je blokuja ale stawiam na dyfer

no to łożyska rozsypane.....najpewniej wałka zdawczego, a to koszt ok 60 zeta....no i troche własnej roboty....

no dyfer wymienialem!!!!!!!!!! al ebylo oki i teraz jkais c....j ,niemam juz sily na te piero........ly!!!!!!!!!! ale dzikei

jak mi halasowala to mialem synchronizator w trzech kawalkach ale u Ciebie to napewnoi nie to bo niemasz problemow z biegami rozbierz ja i popatrz