[125] hamulce problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem z hamulcami w moim fiaciku. Jestem ze tak powiem nowym uzytkownikiem fiata (choc juz nie poczatkujacym kierowca). Na przodzie wymienione tarcze klocki i gumki wciśnięte tloczki, na tyl pełna regeneracja zacisków i nowe klocki. i powymieniane przewody którym zachcialo się polamac (w sumie dlugi tylni). Hamulce odpowietrzone linka recznego zalozona a pomimo to hamulec rośnie i zdarza ze sie zapala kontrolka hamulcow na desce. Co może byc jeszcze nie tak??

Z góry dzieki za pomoc

Hamulec rośnie? możesz to mi bardziej wyjaśnić, jak zapala sie lampka od płynu to ci go nie ubywa w zbiorniczku?

Płyn Ci się nie gotuje z powodu nadmiernego zawilgocenia? Kiedy był ostatnio zmieniany? Ewentualnie może być zapowietrzenie.

miałem podobny problem z rosnacym pedałem po wymianie wszelkich możliwych części w zaciskach łącznie z klockami tylko że mi nie świeciła się lampka-w moim przypadku musiałem przejeżdzić troche (dużo więcej niż zwykle) aż ułożą sie klocki-prozaiczne ale ile fiatów tyle problemów

nie raczej płynu nie ubywa fiat jeszcze nie jeżdzi jest narazie w trakcie przywracania do życia i jeżdzi narazie po kilka metrów. Płyn zostal w przeszlo 70% wymieniony. Lampka zapala sie tylko przy pierwszym naciśnięciu pedału pożniej juz nie. Spruje go jeszcze raz odpowietrzyć. W jaki sposób sprawdzić poprawne działanie serwa??

serwo dziala na zasadzie podcisnienia. po uruchomieniu silnika pedal wciska sie latwiej sprawdz przy odpowietrzaniu czy jest dobre cisnienie ( raz wypusc plyn w powietrze ) odpowietrzaj od najdalszego miejca od pompy.

starsze fiaty mialy sygnalizacje nadmiernej roznicy cisnienia w obwodach hamulcowych kol przednich i tylnych (montowane to cudo bylo na lewej stronie komory silnika). Masz zapowietrzony ktoryz z ukladow (hamulce w wiekszosci DFow sa dwuobwodowe).