MotoNews.pl

Centralny zamek (cena z montazem) !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam moj essi z 95 roku wersja 5-cio drzwiowa posiada alarm lecz brak centralnego zamka!! Pojezdzilem po firmach w moim miescie(Zielona Góra) zajmujacych sie takimi sprawami i rozbieznosc cenowa jest dosc duza !! Ceny oscyluja pomiedzy 400 a 600 PLN Mam wiec pytanie jak wyglada ta sprawa w innych miastach i czy samodzielny montaz moze sprawic wiele problemow . Aha i moze znacie jakies strony gdzie mozna zakupic zestaw takiego centralnego zamka wysylkowo !!

Dzieki i POZDRAWIAM !!!

W Krakowie to koszt 450 zł.

STARMACH mają gotowe do forda.

rany ja ci moge zalatwic uniwersalny za okolo 70 zl caly komlet(silowniki, centralka, 2 piloty) wystarczy isc na gielde do gliwic.... ja mam taki i jest spoko

Ja również jestem zainteresowany tematem ( essi z 1998 r. MK 7 Bolero z silnikiem Zetec ) Na stronie Starmacha widziałem info o takim zamku jak dla tego typu autka czyli:
CENTRALNY ZAMEK 4 DRZWIOWY DO FORDA 2 MASTERY - ale nie znam ceny bo akurat nie ma w tej chwili w sprzedaży.Było by nieżle gdyby ktoś napisał czy kupował taki zamek do tej wersji essiego (z tego co wiem to są linki w drzwiach ) i za ile a może sam zakładał. Jeżeli tak to napiszcie czy dużo roboty no i czy jest to możliwe by samemu takie cóś założyć. No i jeszcze jedno - chciałbym podpiąć centralny pod alarm ,żeby z pilota alarmu można było otwierać drzwi. A może u Ciebie liked coś by można załatwić

ja kupilem alarm i centralny razem, calosc wyszla mnie 160 zl a zakladalem sobie sam. oczywiscie jest to alarm UNIWERSALNY nie firmowy, ale jak zalozysz odpowiednio to spelania wymagania i oczekiwania. zeby bylo zabawniej, ja nie mam zamkow w drzwiach, zaspawalem i dziala juz prawie rok

CENTRALNY ZAMEK 4 DRZWI TYPE R UNIWERSALNY
Najnowsza uniwersalna wersja centralnego zamka TYPE R Centralny zamek 4 drzwiowy uniwersalny TYPE R jest najnowszą rodziną zamków przystosowanych do montażu praktycznie w każdym samochodzie. Dzięki zastosowaniu obrotowych główek mocujących uzyskano efekt jeszcze lepszego dopasowywania się układu do drzwi. Siłowniki o sile uciągu 3,5-4 kg zapewniają poprawną pracę przy niskich jak i wysokich temperaturach. Długa wiązka przewodu zapewnia swobodne układanie przy montażu. Sterownik został oparty o nowoczesną technikę zabezpieczenia przed przeciążeniem. Dzięki zastosowaniu układów termicznych w tym zamku zostały wyeliminowane wkładki bezpiecznikowe dzięki czemu przy np. przeciążeniu nie musimy wymieniać za każdym razem bezpiecznika tylko wystarczy odczekać kilka minut a zamek samoczynnie wróci do stanu pracy. Komplet zawiera cztery siłowniki, wiązkę przewodów, zaokrąglone szyny mocujące, druty , wkręty i oczywiście centralkę sterującą, wszystko stanowi komplet. Zamek posiada standardowe wyjście sterujące centralnym zamkiem oparte na sterowaniu dwoma minusami Dzięki takiemu rozwiązaniu można sterować zamkiem z praktycznie każdego auto alarmu - cena 66 zł u Starmacha !!! Pytanie tylko czy będzie pasował do essiego MK 7 z 1998 r. ??????

no i to jest wlasnie to... sa jeszcze silowniki terminator, tresor i inne... zawsze pasuja poniewaz sa UNIWERSALNE. wlasnie dzieki tej ruchomej glowce ja bym kupil na twoim miejscu i sie nie zastanawial... no chyba ze masz 400-500 zl

Wszystko super i prawie jestem zdecydowany tylko muszę mieć pewność ,że na bank spasuje. U mnie w MK 7 nie ma tych wewnętrznych blokad ( nie pamiętam jak to się fachowo określa) a zamykam drzwi przez wciśnięcie klamki no i musze wiedzieć czy ktoś już takiego szpeja w tej wersji essiego montował i czy to pasuje i chodzi .....

I jeszcze jedno pytanko : czy w zestawie centralnego jest instrukcja montażu?

heh

jak ja sie pytalem o koszt monatazu centralki z alarmem (sedan 96r.) to powiedzieli

" oj panie Ford ciezka sprawa, i jeszcze te klamki, heh to trzeba specjalne silowniki... ciezka sprawa. Jeszcze z alarmem... heh no to 1500 minimum..." (dobrze ze zlotych polskicha nie euro ) tak wiec darowalem sobie a Wy mi tu ze za takie smieszne pieniadze... :p powiedcie mi tylko czy alarm i centralke w ten sposob w jednym pilocie umiescic i czy bedzie pasowal do mojego Essiego...??

a bym zapomnial jeszcze jak wyglada kwestia elektrycznych szyb?? rowniez bezproblemowo?? i gdzie sie umieszcza przyciski do otwierania/zamykania??

[ wiadomość edytowana przez: Guri dnia 2004-09-11 23:26:16 ]

STOP. Panowie. kupno uniwersalnego kompletu siłowników do forda to wyrzucanie pieniędzy. Siłowniki niestety MUSZĄ być dedykowane do auta i niestety stąd ich cena. Cały problem polega na tym, że na jednej lince realizowane jest otwieranie drzwi i blokowanie zamka. Podobno można założyć uniwersalny, ale wiąże się to z przeróbką zamka i nie sprawuje się najlepiej . Poczytajcie tutaj:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=148191&highlight=fiesta

Cytat:
2004-09-11 09:19:16, liked pisze:
rany ja ci moge zalatwic uniwersalny za okolo 70 zl caly komlet(silowniki, centralka, 2 piloty) wystarczy isc na gielde do gliwic.... ja mam taki i jest spoko

Od MK5 i nowsze niestety posiadają centralny taki jak oferuje Starmach. Poniżej MK5 można spokojnie założyć uniwersala za 70 PLN. kpl. z centralką i dwoma masterami.

Jeszcze jedno !!!
Dokładne info po rejestracji.

a no tak... jezeli faktycznie jest tak ze jedna linka otwiera drzwi i zamyka zamek, to kicha... ale panowie pomyslcie... w kazdym aucie jest przeciez cypel do wewnetrznego zamykania i otwierania zamka... przeciez wystarczy silownik pod niego podpiac i juz bedzie dzialac.... a w zestawie jest instrukcja, co do alarmu, mozna dokupic go i polaczyc z centralka zamka- przez co z jednego pilota mamy centralny i alarm.

powodzenia

Czyli rozumniem ze alarm i elektryczne szyby bez problemu, niemalze od reki a centralke podpiac do wewnetrznej klamki i tez bedzie dzialac (jakies inne propozycje po za Starmachem).

Powiedcie tylko gdzie sie umieszcza w Essim przyciski od szyb??

Pozdrawiam

i jeszcze troche na temat montażu centralnego, wprawdzie zaczyna się od fiesty ale zagadnienie to samo:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic132124.html

Sluchajcie

a czy istnieje prawdopodobienstwo samootworzenia sie drzwi w przypadku montarzu tych uniwersalnych centralnych zamkow ???

Pozdrawiam

Witam dzisiaj zalozyli mi centralny trwalo to ok 4 godzin..
Narazie sprawuje sie dobrze i oby tak zostalo stargowalem sie jeszcze do 370 PLN...

Pozdrawiam !!!