Lamer pyta - pióra (gumki) wycieraczek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tylko mnie nie zjedźcie na żywca.
Nigdy czegoś takowego nie kupowałem, toteż mam pytanie w jaki sposób się kupuje nowe gumki (same gumki) do wycieraczek? Wg czego? wg marki, szerokości, długości?
Aha... producent dowolny.

No według długości oczywiście

A sposoby zapięć, zakończenia itp. itd. nie ważne?

Wszystko raczej znormalizowane.
Powinno pasować.
Choć pewnie będą też jakieś wyjątki od "raczej".
Jeśli jednak masz jakieś najprostsze wycieraczki, to napewno będą pasowały.

Najlepiej to kup całe piórka Motogum za pare zeta i będziesz miał problem z głowy.

Uważaj tylko jak masz stelarz wycieraczek BOSCHA, ja miałem model który co prawda był rozbieralny , ale złozyć to już można było wyłącznie na Kropelkę

Zbok! Normalnie zbok - pyta się jak się kupuje gumki
Nie no Piotr-ek z takim stażem i pytasz się o gumki????
A Jaco jak gdyby nigdy nic odpowiada ze stoickim spokojem... Ale beka!!!
Chyba fiknę

Plump... Ty zboku

Wczoraj kupiłem do Lanosa Bosche... I jestem miło zaskoczony... Choć swoją drogą... Prawie 33 złote, to muszą dobrze działać

A może to zasługa Płynu do sprysków by Shell

Bosh to nic w porównaniu do Valeo

Ja jednak wybrał bym producentów typu: Unimil, Durex, RFSU, Conamore
I raczej nie używałbym do zwilżania "płynu do sprysków by Shell", raczej jakieś środki nawilżające...

Aj tam zaraz...

On taki taki super różowy kolorek... Pobudza kobiece zmysły

I można kupić taki o zapachu KENZO to dopiero czad. A co do gumek to żeby się ktoś nie pomylił te Unimila to tylko zwykłe, nie brać wzmocnionych grafitem

Hmmm... To co ja mam kupić, żeby sobie i złomiakowi-esperakowi krzywdy nie zrobić?

Piotrek kup jakieś tanie polskie piórka (stelarz + gumka) i będzie pięknie

Co do równolegle prowadzonego śledztwa, to polecam Unimile

No dobra JACO... ale już się pogubiłem i nie wiem gdzie które z gumek zamontować. Te z unimilu (widziałem na stacji benzynowej) będą chyba dla mnie za krótkie.

To zmień maszt

Co do gum wycieraczek to polecam jakieś niemieckie z dodatkiem grafitu (cena ok. 17 zł/szt ze stelażem). U mnie pracują od roku i są b. skuteczne, trwałe i ciche.

Co do gumek na innego typu maszty to najlepiej wg. gustu i upodobań

O gumach ze stelażem to jeszcze nie słyszałem
I do tego żeby jeszcze "pracowały rok" Zawsze myślałem że są jednorazowe... No chyba że ktoś zajmuje się uzbrajaniem wacka raz do roku

Osobiście nie polecam boscha - mam takowe i są głośne jak s..syn -w ogóle ten bosch to się nadaje do popychania karuzeli albo na plaster do dupy. Ich akumulatory też są jednorazowe. U ojca podziałał 1,5 roku.

Jeżeli chodzi o przystawki do bulbulatora to najważniejsze żeby nie były dziurawe co by "kinder niespodzianka" nie wyszło

Cytat:
2004-09-15 19:06:19, slayter pisze:

Osobiście nie polecam boscha - mam takowe i są głośne jak s..syn -w ogóle ten bosch to się nadaje do popychania karuzeli albo na plaster do dupy.

Ewentualnie do koszenia śniegu lub młucenia pomidorów....

Odkąd kupilem espero jezdziłem z Boshami... kupowałem co poł roku po 50 zł (TWIN CAM ze spojlerkiem) i co?? teraz jezdze od eszłej zimy na Mot-Gum'ach i jest to samo... a skoro nie widac róznicy... po co przepłacac?? Jedyną rzeczą którą robie..to czeste czyszczenie piór ..z drobnych osadów..owadów itp. do dzisiaj jest MIODZIO!!!!