Jak poznac jaki model kubła bimarco??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w tytule jak poznac jaki to model ,kupiłem dzis okazyjnie kubeł bimarco ale jestem ciekaw jaki to model zeby wrazie czego wiedziec jaki dokupic drugi.dzieki za odpowiedzi.

http://www.bimarco.pl/index2.html

dzięki za link!!! teraz juz wiem ze mam model cobra i kolorystyka nr 11

A jeszcze nie dawno to byly modele C i B a nie Cobra i Bravo Heh, ale BiMarco Cobra brzmi lepiej niz BiMarco C

a tak wogole to w jakich cenach sa uzywane i nowe kubły bimarco cobra???

uzywany zalezy powiedzmy ze około 200zł, nowy to 400zł

I to jest tak że (generalnie) im dalsza litera tym większy fotelik ?

nie, im dalsza litera tym wyzszy model, bardziej zaawansowany itp itd kazdy model osobno mozna w roznych rozmiarach kupic

Cytat:
2006-06-02 09:20:29, 3zeR_MDS pisze:
nie, im dalsza litera tym wyzszy model, bardziej zaawansowany itp itd kazdy model osobno mozna w roznych rozmiarach kupic

Dakar i expert to to samo w roznym rozmiarze, expert jest dla grubszych, cobra to prawie to samo ale bez homologacji

jak mi powiesz ze cobra, dakar i expert to to samo to normalnie przyjrzyj sie dokladnie tym fotelom i zobaczysz roznice konstrukcyjne... dla mnie sa one widoczne golym okiem nawet na zdjeciach

Cytat:
2006-06-02 23:07:16, 3zeR_MDS pisze:
jak mi powiesz ze cobra, dakar i expert to to samo to normalnie przyjrzyj sie dokladnie tym fotelom i zobaczysz roznice konstrukcyjne... dla mnie sa one widoczne golym okiem nawet na zdjeciach

nie musze sie przyglądać na zdjeciach bo mam oba w aucie, to prawie to samo, dakar jest minimalnie wyższy i głebszy niż cobra ale w "uzyciu" nie czuć różnicy

Cytat:
2006-06-02 23:10:21, krist7 pisze:
nie musze sie przyglądać na zdjeciach bo mam oba w aucie, to prawie to samo, dakar jest minimalnie wyższy i głebszy niż cobra ale w "uzyciu" nie czuć różnicy

ale to też zależy od gabarytów "używającego"

Dakar i Expert to też nie to samo bo mają różne przelotki to raz, a cobra za chiny ludowe nie jest podobna ani do dakara ani do experta, cobra nie ma rewelacyjnego trzymania ...

Cytat:
2006-06-02 23:10:21, krist7 pisze:

nie no spoko w takim razie albo jestes bardzo maly albo bardzo duzy ze nie czujesz roznicy. no offence

Cytat:
2006-06-02 23:25:23, 3zeR_MDS pisze:
nie no spoko w takim razie albo jestes bardzo maly albo bardzo duzy ze nie czujesz roznicy. no offence

Średni jak najbardziej.
W obu sie siedzi
Dla samej róznicy w głebokości nie warto dopłacać 400 do Dakaru, Cobra wystarczy. A Expert to to samo co Dakar tylko szersze, dla tych z grubym dupskiem, i to jest cytat z osoby ktora odebrała telefon w Bimarco jakiśrok temu, róznice w kształcie przelotek nie są istotne , zreztą to co jest na zdjeciu na stronie nie do konca odpowiada rzeczywistości

ehh... niekumaty...nie doplacasz 400 dla tego ze ten jest glebszy, bo najglebszy jest B a jest najtanszy... Dakar i Expert to fotele homologowane, profesjonalne, przystosowane do pasow 6 pkt, a Cobra czy jak to teraz zwa to turystyczny fotel dla KJSowców i tuningowcow a nie fotel do rajdow... jesli dla ciebie amatorski to to samo co profesjonalny no to sorry ja pasuje

A ja mam Dakara w idealnym stanie i chętnie bym sie zamienił za Experta w podobnym stanie.
Fotka mojego Dakara:

a za ile byś sprzedał:>

Cytat:
2006-06-02 23:37:25, krist7 pisze:
Średni jak najbardziej. W obu sie siedzi Dla samej róznicy w głebokości nie warto dopłacać 400 do Dakaru, Cobra wystarczy. A Expert to to samo co Dakar tylko szersze, dla tych z grubym dupskiem, i to jest cytat z osoby ktora odebrała telefon w Bimarco jakiśrok temu, róznice w kształcie przelotek nie są istotne , zreztą to co jest na zdjeciu na stronie nie do konca odpowiada rzeczywistości

Jak będziesz miał porządne szerokie pasy to poczujesz różnice w przelotkach.

Cytat:
2006-06-04 09:28:20, Meehow_K pisze:
Jak będziesz miał porządne szerokie pasy to poczujesz różnice w przelotkach.

w obu mam szelkowe 4 punktowe, naprawde w odróznieniu moze od wielu forumowiczow nie pisze na temat jesli go nie znam.
Nie mówei ze nie ma roznicy miedzy c i d/e ale nie jest ona warta 400 pln. A jesli piszemy o profejonalnym rajdowaniu w przeciwienstwie do amatorszczyzny w kjs to wybaczcie, ale w ustach kogos kto od nidawna upala kapsule w kjs brzmi to smiesznie.