MotoNews.pl

[126]opony 145/70 od cc czy beda pasowac do malucha ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie mam okazje kupić zimówki od cc dębica wiking, i mam pytanie czy to podejdzie do maluszka ?? jakies przeciwskazania ? czy będa ocieraż o nadkola...posiadam nadkola plastikowe... czekam na sugestie pozdrawiam

ja bym bral i zakladal

Ja mam na tyle takie i jest [jak jest] . Polecam.....aha mówie o rozmiarze a nie o zimie.

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-09-10 23:40:36 ]
[ powód edycji: REGULAMIN pkt.3 ]

tia, tylko musisz zmienić fele na 13", bo na 12 te oponkio bedą troche luźne

nio mam je kupić zrazem z felgami 13' ;]

Jeżeli masz okazje je tanio kupić, to bierz! Ja bym sie nie zastanawiał...

nie wiem czy wiesz za zimowki maja pare ladnych mm wyzszy bierznik a profil 145/70 juz jest spory i u mnie z przodu na letnich nawet obciera...

Zgadzam sie z przedmówcami jak masz okazje to bierz. Ja na takich oponkach śmigam od roku

U mnie 145/70R13 letnie ocierają straszliwie. Ale jak masz seryjne zawieszenie to zakładaj i się nie zastanawiaj

Na seryjnym zawiasie nie powinny obcierac, choc w zimie jak pod nadkolami zrobi sie warstwa lodu to bedze moze o to obcierało , mi czasami sie skrecac nie dalo . Po wywaleniu nadkoli plastikowych jest elegancko, tylko ze ja mam, deczko obnizony zawias. pozdr.

doskonałe opony na seryjny zawias, zwłaszcza jako zimówki, na lato nie wyglądają zbyt ładnie ale zima liczy sie przyczepność..

taaaa w szczegolnosc1 ze producenci opon i samochodow zalecaja aby szerokosc opony zimowej byla o 1cm mneijsza czyli do maluszka na zime w teorii lepsze by bylo 125 tki heheh mysle ze w tym przypadku 135 byly by lepsiejsze niz 145

Cytat:
2004-09-11 22:07:33, Parnel pisze:
taaaa w szczegolnosc1 ze producenci opon i samochodow zalecaja aby szerokosc opony zimowej byla o 1cm mneijsza czyli do maluszka na zime w teorii lepsze by bylo 125 tki heheh mysle ze w tym przypadku 135 byly by lepsiejsze niz 145

ja mam 145/70/13 i spisują sie idealnie , w poprzednim malcu miałem 135/80/12 i nie czuje żadnej różnicy , w każdym bądz razie jak załozyłem pierwszy raz zimówki to nie wierzyłem że można po sniegu tak szybko jeździć
co do 125
135 145 ideał

kiedyś przez przypadek znalazłem gdzieś w sieci zimówki 125 r12. niestety nie pamiętam gdzie to było (chciałem kupić dwie na przód).na pewno któryś ze sklepów internetowych z oponami

wiec ja na seryjnym zawiasie z przodu mam wlasnie 145/70 i mi obcieraja o to plastikowe nadkole. ja bym na przod wiecej takich niezalozyl, ale moze moj malec jest poprostu taki dziwny

czy ktoś kiedys zakładał 145/70R12 do malucha ?
tak sobie tylko myśle jakby to wyglądało...
a te zimowni 125/80R12 ktoś znalazł albo widzial w sprzedazy ?

Cytat:
2004-09-10 23:45:58, Andrzeju pisze:
nio mam je kupić zrazem z felgami 13' ;]

napisz ile sztuk, za ile i w jakim stanie.

Cytat:
2005-04-09 17:52:10, KrauzeR pisze:
czy ktoś kiedys zakładał 145/70R12 do malucha ? tak sobie tylko myśle jakby to wyglądało... a te zimowni 125/80R12 ktoś znalazł albo widzial w sprzedazy ?

Moj Tata mial za ciezkiej komuny 155/12 na pelnym profilu bodajze Pamietam,ze jak sie jechalo, to na kazdej nierownosci dobijalo opona o zakole.

145/70/13 tył ok. z przodu przy max skręcie obierają o wew nadkole lekko. A tak pozatym to wszystko zależy od ET felg....

Cytat:
2005-04-09 19:07:18, blokus pisze:
napisz ile sztuk, za ile i w jakim stanie.

Blok, to post sprzed pół roku - co miał kupić to już na pewno kupił .