Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-09-11 00:11:59 witam...jak wpisalem w pierwszym topicku dzisiaj stalem sie posiadaczem espero ![]() nie jest to ideal ale tylko na takie auto bylo mnie stac.. nie mialem wczesniej auta z abs wiec srednio wiem jak to interpretowac ze kontrolka gasnie po zapaleniu auta by potem zapalic sie przy hamowaniu...i palic sie juz na stale... mozna w jakis prosty sposob odczytac bledy abs?? co moge wpisac w wyszukiwarce zeby znalezc ifno na temat abs, bo jak zakladam wiele razy poruszano ten temat a wyszukiwarka potrzebuje 4 litery ![]() dzieki pozdrowienia arek |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-09-11 02:27:48 Na 99% masz przerwany kabelek prowadzący do czujników abs przy kołach. I na 50% jest to przedni prawy. NIe kupuj oryginalnego przewodu bo jest drogi, kup w castoramie kabel elektryczny taki jak do odkurzacza. To wszystko bylo na forum wielokrotnie.
Wpisz w wyszukiwarce "abs kontrolka", zaznacz przedział czasowy "wszystkie" i wywali ci kilkadziesiąt linków. |
![]() ekimm Espero Warszawa | 2004-09-13 08:52:16 ... wszyscy piszą napewno przewody, czujnik prędkosci bądz przekaźnik a u mnie dzieje się tak że czasem mam abs czasem go nie mam zależnie od humoru autka wkurzające bo czasem nie wiem jak hamować bo wyłącza się nieraz podczas hamowania bywa że kontrolka się nie pali a abs nie działa wymieniłem przekaźniki nic pojechalem do ASO i po 2 godz. gość załamał ręce komputer mu wyswietlał ciągle różne błędy, ale przewody OK, czujnikprędkości OK, przekaźnik OK, no to wymienilismy komputer sterujacy ABSem i dupa dalej nie dział okazało się że padł modulator a dokładnie prawy silniczek sterujący absem prawego koła silniczków nie wymieniają tylko cały modulator koszt tylko 3500 zł ![]() ![]() |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-09-14 23:19:55 Skorzystaj z porad na stronie Espero
http://www.gajer.rembertow.net/espero/porady.html W przytłaczającej większości przypadków przyczyną są przewody elektryczne. |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2004-09-15 13:45:33
| |||
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2004-09-15 19:03:01 Sam sobie ledwo ufam ![]() ![]() ![]() skuteczniej, a kola blokuje wtedy kiedy sam tego chce." Zeszłej zimy ABSik 2x uratował mi blachę i z tego co pamietam to nie myślałem wtedy o pulsowaniu pedałem hamulca- tylko gdzie spierdalać żeby mniej szkód było, zaznaczam że nie jechałem szybko. ![]() ![]() ![]() |
![]() Jadzwin Espero 2.0T / NUBIRA ... Krakow | 2004-09-15 21:20:06 Dokldanie to samo uwazam.. Dopoki sie "bawie" w kontrolowane poslizgi etc. to jakos z pulsowaniem pedalem hamulca nie ma problemu natomiast na drodze gdy pojawia sie NAGLA sytuacja naprawde malo kierowcow potrafi zapanowac nad pedalem hamulca..
Uwazam ze abs to swietna sprawa. Jak sobie czlowiek chce poszalec to mozna wylaczyc ale do codziennej jazdy niezastapiony ![]() Pozdr Jadzwin |
![]() pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2004-09-15 21:53:55 W sumie to mnie przekonaliście ![]() biorę się za ten abs, bo w zimie to chyba racja zacznę chyba od przekaźnika ?? chociaż chętnie pojechałbym na komputer od ABS-u ale u mnie to problem. Może macie jakiś adresw Zielonej Górze, Wrocławiu albo okolicach Legnicy, gdzie są w stanie na komputerze zdiagnozować ABS ?? |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-09-15 22:27:27 ja za swoj zabieram sie za dwa tygodnie, narazie czekam na rejestracje....
mam nadzieje ze to beda tylko przewody ![]() pozdrowienia |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-10-31 16:59:39 dwa tygodnie troche sie przeciagnely i dopiero teraz zabieram sie abs...tak wiec zgodnie z tym c oprzeczytalem na forum zacalem od wyjecia kostki i pomierzenia oporu, na trzech mialem troche ponad 1000om, na przednim lewym jednak nic nie pokazalo...miernik dalej pokazywal jedynke nic wogole sie nie zmienilo...
no i teraz zastanawiam sie, czy cos zle mierzylem na tych ostatnich stykach czy rzeczywiscie przewod od lewego przedniego kolo jest gdzies przetarty?? powinienem juz rozbierac ten lewy przod czy cos jeszcze sprawdzic?? dzieki bardzo pozdrawiam |