Jakie LPG do Focus 2.0 ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pomozcie. Jaka instalacje wybrac do focusa 2.0,99r. Wstepnie sie zdecydowalem na ZAVOLI ale nie wiem czy to dobry wybor. Najlepiej jakby doradzil ktos kto ma takie same autko z gazem i mu sie dobrze sprawuje. Z gory dzieki za pomoc .

Wpisalem w wyszukiwarke "focus"

Ford Focus 1.4

Jaka instalacja do Focusa 220tys przebiegu

Focus 1.8

Zetek i gaz

Ford Focus i gaz

pozdr

Dziki za info ale ja tez znalazlem te linki. Niestety ze wzgledu, ze nie zabardzo mnie satysfakcjonuja odpowiedzi zaczalem nowy topic. Dodam tylko ,ze chodzi mi oczywiscie o instalacje sekwencyjna w okolicy 4-4,5 tys zl.

Podobno Landi Renzo jest najlepsze, chociaż ktoś ostatnio miał z nią problem. Ja jeżdżę na BIGAS-ie, 42kkm przejechane, czuć spadek mocy, jest trochę większe spalanie (około 10-15%), ale za to nie wydaję fortuny przy dystrybutorze

Ja tez uwazam ze landi-renzo robi najlepsze instalki no ale ja mam I gen takze czekamy na inne glosy w dyskusji

pozdr

Instalke ZAVOLI juz sobie calkowicie odpuscilem po tym jak dzis spec od gazu sam mi odmowil zalozenia gazu ,bo stwierdzil, ze instalka moze nie dzialac poprawnie w moim focusie. Dziwne jest to,ze jeszce wczoraj wszystko mialo smigac doskonale. Powiedzial,ze dzwonil do glownego przedstawiciela i on odradzil zakladanie instalacji do focusow. Ciekawi mnie tylko czy focus jest az tak nietypowym samochodem,ze niezbyt sie nadaje do zakladania gazu czy problem tkwi gdzie indziej. Poradziliscie instalacje Landi Renzo niestety w innym miejscu w necie znalazlem opinie calkowicie odradzajace to instalke :]. Zauwazylem,ze im bardziej sie zaglebiam w dokonanie wyboru tym bardziej jestem glupi. Jezeli ktos radzi jedna instalacje zaraz znajdzie sie ktos kto te sama odradzi, a zaproponuje inna ,ktora przez nastepnego bedzie zbesztana,eh i tak z kazda. Zauwazylem, ze czesc instalacji podlacza sie pod sond lambda (np. elpigaz) ,a czesc nie (np. zavoli). Jaki typ instalacji bardziej sie nadaje do mojego samochodu? Czy to ma jakies wogole wieksze znaczenie??. Prosze o pomoc, bo ja juz nei mam sily.

z tego co mi wiadomo to sygnał z lambdy do kompa gazu jest tylko podciągnięty w celach regulacyjnych (mowa o instalkach SGI)
przynajmniej gazownik tak mi mówił w moim przypadku (BIGASS)

witam.
polecam Landi-Renzo omegas z tą możliwą ceną to z 1 stopniowym reduktorem

Od niedawna jestem posiadaczem Focusa 2.0 98r. z przebiegiem 97 tyś. Planuję montaż instalacji gazowej z sekwencyjnym wtryskiem gazu. Jednakże (tak jak to określił wcześniej jeden z członków tego forum) im więcej czytam tym jestem bardziej głupi... Jedni zalecają montaż, inni znów odradzają. Dzwoniąc po warsztatach zajmujących się instalacjami usłyszałem, że jeżeli silnik ma czarną głowicę to trzeba dać sobie spokój z instalką (same problemy). U mnie występuje głowica w kolorze aluminium, jedynie pokrywa głowicy jest koloru czarnego. Na głowicy znajdują się dwa numery: 25966414147467 oraz 44442474752506132 . Może ktoś z was będzie w stanie rozszyfrować te oznaczenia i wywnioskować czy głowica (gniazda zaworowe) wykonane są z domieszką porcelany?
Dzięki z góry za wszystkie sugestie.