MotoNews.pl

Jakość/wytrzymałość lakieru w Yarisie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Prawdę mówiąc jestem rozczarowany wytrzymałością lakieru w Yarisie, zdarzyło mi się że wiatr mi otworzył uchylone drzwi od strony pasażera tak ze oparły się one o siatkę ogrodzenia (własnie, nie uderzyły w siatkę tylko oparły się o nią!) i w dwóch malutkich miejscach lakier zszedł (tam gdzie się oparło), prawdę mówiąc w moim starym VW nic takiego mi się nie zdarzało a drzwi opierały się o siatkę często. Czy wszystkie nowe auta mają taki nietrwały lakier???

To przykre.
A jaki masz lakier ?
Ja mam niebieską perłę metalik i prawdę mówiąc to trzeba się postarać, żeby lakier się poddał. Poza tym listwy boczne które kupiłem w ASO bardzo się sprawdzają na ciasnych parkingach.

pierwsze slysze. ja tez co prawda mam poobijane ale to przez to ze zdazylo mi sie parokrotnie przyp......ć w cos. moze drzwi byly malowane i chlopcy za malo utwardzacza dolali do lakieru

moj jest juz dosc zniszczony ...metalik jest trwalszy ja mam zwykly
jesli tak szybko i delkatnie odchodzi warto dokladniej sie przyjzec moze to jesden z malowanych na nowo w ASO.

Drzwi mojego yarisa czesto maja bliskie spotkania ze sciana (waski garaz),a lakier... uwazam ze jest dosc gruby - do blachy raczej nie schodzi. Sprawe rys zalatwil maly zestawik farby i podkladu

ja myślę że lakier jest dość wytrzymały... kilka razy drzwi otworzyły się i oparły na jakiś murek czy coś i nie ma iwększych uszkodzeń ale jest makabra z lakierem przy klamkach trzeba będzie się pobawić i to ręcznie wypolerować

MAM dlugą ryse! panowie dowcipasy przejechaly mi kapslem chyba ...co z nia zrobić!? kredeczka?

Witam,
jestem tu nowy
Co do lakieru to w moim Yarku dzieje się zupełnie co innego...
Po każdym myciu jest coraz bardziej porysowany.
Kiedy go odbierałem w lutym z salonu lakierek był jak lustro teraz wygląda jak na 10-latku. W słoneczne dni to wolę już jak jest brudny nie świecą te wszystkie rysy. A w ASO twierdzą, że z powłoką lakierniczą jest wszystko Ok.

Cytat:
2004-09-27 21:29:12, sempik pisze:
Po każdym myciu jest coraz bardziej porysowany. Kiedy go odbierałem w lutym z salonu lakierek był jak lustro teraz wygląda jak na 10-latku. W słoneczne dni to wolę już jak jest brudny nie świecą te wszystkie rysy. A w ASO twierdzą, że z powłoką lakierniczą jest wszystko Ok.

No niestety ten typ tak ma. Za jakiś rok będziesz miał przednią szybe porysowaną jak w dziesięciolatku

Cytat:
Po każdym myciu jest coraz bardziej porysowany.

Mam nadzieje, ze nie w myjni automatycznej?
Bo jesli tak, to sie nie dziwie - zwlaszcza, jesli to nie metalik.
Ja po poltora roku juz mam malutenkie odpryski na masce - a jaki miekki jest niemetalik przekonalem sie w trzy dni po zakupie; wozek z zakupami na parkingu pod supermarketem zjechal mi z lekkiej pochylosci (50 cm od samochodu - jakiej mogl nabrac predkosci?) i juz zostawil ryse az do podkladu.
Ale rys od myjni nie mam - polecam sprawdzone reczne myjnie (od poltora roku jezdza tylko do jednej).