Problemy na benzynie!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam corse 1.0 z 98 r,na gazie jezdzi super ale na benzynie to koszmar!Jeszcze jak jest cieply to na wolnych pracuje i tyle.Nie mozna go wprowadzic na obroty,dusi sie i nierowno pracuje.co robic,pomozcie

a jak sie rozgrzeje to na benie dobrze chodzi?

trzeba podjechac do gazownikow ktorzy maja dobra opinie o fachowosci i oni zobacza co jest namotane w silniku.Tak na odleglosc ciezko cos stwierdzic.

ten 1.0 to jest na wielopunkcie?
może to być czujnik temperatury........
może to być może to być zanieczyszczona benzyna.....
może to być brudny filtr paliwa.....
może to być pompa paliwa zjechana........

powodzenia w wyszukaniu tej usterki bo to naprawde wku*****.miałem to samo, u mnie to w zime okazała sie zła jakość paliwa(woda i takie tam..hehe), uszlachetniacz schell-a za 5zł pomógł

pozdr

pompe sprawdzalem i daje dwa bar,filtr powietrza wymienilem,benzyne tez zalalem nowa.Jak jest cieply to na wolnych tylko pracuje i to nierowno,nie ma mowy zeby go wprowadzic na 2000 obrotow.Moze reset pomoze ale nie wiem jak to zrobic,odlaczanie klem nie pomaga.Sprawdzalem tez wtryski i chodza...juz nie wiem co robic!!! Od jakiegos czasu zauwazylem ze na lpg zapala mi sie kontrolka awarii jak zdejme noge z gazu.A moze jednak to wtryski???Moze dolac cos do beni?Juz mi rece opadaja!

[ wiadomość edytowana przez: kuczlaw dnia 2004-09-13 07:50:10 ]

To jest wielopunkt-3 cylindry po 4 wentyle

ano wyryski brudne mogą być brudne

niechce Cie naciągać na koszty, ale wlej uszlachetniacz schell-a...kosztuje to 5zł a może jednak pomoże..czyści on wtryski i wogóle wszystko..hehe

a jak nie wierzysz w takie cuda to poczekaj na rady starszych kolegów

pozdr

Zresetuj kompa benzynowego przez zdjęcie klem z akumulatora. JAk pójdzie dobrze to oznacza ze emulacja sondy dla LPG się wysypała i komp uczy się skrajnych bzdur i chechła. Jak jest nadal żle to masz problem z osprzętem benzynowym.

bede probowal,dzieki.A moze jeszcze jakies porady?