| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-09-12 21:19:35 Zed-spalanie w Twoim wozie i tak jest dobre jak na taki silniki niewiele juz zdzialasz.Jedynie ingerencje w sam silnik moga zmniejszac zuzycie.Nie probuj zmniejszac mu dawki ponizej tego co jest prawidlowo ustawiane bo efekt bedzie odwrotny do zamierzonego.Staraj sie ekonomiczniej cisnac na pedal gazu. |
omegafan Omega włocławek | 2004-09-12 21:53:10 i po problemie.hehehe |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-09-12 23:18:19 Mam prośbe do wszystkich z śilnikami gaźnikowymi 2,0 lub wieksze: ile Wam to pali ??
mam 2,0 12V gaźnik i jego apetyt na gaz to 16l w mieście i 11 na trasie. Wszystko jest prawidłowo wyregulowane i za nic nie chce brac mniej. Czy to moze być normalne w takim silniku ? nie wiem ile pali na benzynie, nie stać mnie na takie testy |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-09-13 20:43:34 Za dobrze to chyba nie jest wyregulowane jezeli tak duzo autko pali.Trzeba poszukac przyczyn zaczynajac od regulacji na benzynie a potem regulujesz sam gaz.Jezeli masz sprawny uklad zaplonowy,prawidlowo ustawiony kąt zaplonu,brak mozliwosci zasysania lewego powietrza,prawidlowo podlaczone podcisnienia i dobrze dobrana srednice palnika w mixerze to powinno na gazie chodzic wszystko dobrze.Sprawdz jeszcze stan samego silnika-najlepiej cisnienia sprezania,luzy zaworowe. |