MotoNews.pl

[126p] Chlapacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pyatnko. Czy macie w swoich maluszkach chlapacze, czy prawnie w maluchu muszą być. Znalazłem gdzieś na necie przepis ale go nie jarze A więc trzeba czy nie? A jak tak to jakie pasowały by do chromo zderzaczków?

podobno musza byc bo tylna oś w malcu jest za blisko tylu samochodu czy jakos tak, a mojemu kumplowi tacy fajni paanowie chcieli dowod zabrac za brak wlasnie chlapaczy...

Ja tam niby mam chlapacze ....... Sam zakąłdałem mocowania i na jesien - zime zakładam je......
Cąłkowity koszt wyszedł z 50 zł z wszystkim + wywiercic 8 dziur- przerobiłem mocowania nowe.

Ja kupiłem swojego bez. Właściciel mówił ze od poczatku nie było. W poprzednim mauchu ciągle gubiłem więc odpiłowałem mocowania i nikt się nie czepiał.

4x urwałem...

Blue to gdzie ty jezdzisz?? Ja tylko w przodzie urywalem, ale z tylu sie trzymały - ale je tez wywalilem

Ja tez statnio wywalilem i wyglada o niebo lepiej.

a ja własnie bede zakładał do przodu z tyłu juz mam i uważam że jazda z chlapaczami w niczym nie przeszkadza , a auto o wiele mniej sie brudzi i obija na szutrach

ja u siebie mam te zwykle chlapacze i one najbardziej mi sie podobaja zadne tam tjuninkowe blehh ostatnio mam szczescie bo najpierw urwalem przedni lewy nastepnie tylni lewy a najlepsze w tym wszystkim jest to ze w ta sobote zalozylem noweczki przod i tyl z lewej strony i nawet nie zdazylem dobrze wyjechac z garazu i juz urwalem przedni lewy

Tak blue ladnie te chlapaki rwie, ostatnio mielismy troszke smiechu jak je urwales

Cytat:
2004-09-13 19:08:12, maskekk pisze:
Tak blue ladnie te chlapaki rwie, ostatnio mielismy troszke smiechu jak je urwales

OOO...mi wcale do śmiechu nie było
musiałem aż przestawić samochód aby widokiem jednego tylnego chlapacza ni psuć sobie humorku

Cytat:
2004-09-13 14:56:41, CZUCZU pisze:
Ja tam niby mam chlapacze ....... Sam zakąłdałem mocowania i na jesien - zime zakładam je......
Cąłkowity koszt wyszedł z 50 zł z wszystkim + wywiercic 8 dziur- przerobiłem mocowania nowe.

Czuczu z czego zamontowales te chlapacze?
Bez obrazy ale twoje kosztorysy mnie momentami przerazaja. Gdybym mial wydac na chlapacze do malucha 50zl to bym sie popukal w glowe. Az dziw, ze nie znalazlem tego w kosztorysie na "Chrome power" (moze zle szukam?)

Jedno mocowanie w aso kosztuje 8,50 przód i 9 zł tył - kompletne - niezstety ja ich nie posiadałem ......
Do tego te gumy chyba cos koło 4 zł sztuka ....... I troche roboty bo robiłem je inaczej......
Z racji czasu robiłbym sam mocowania ale wtedy chciałem bezinwazyjnie !!!! A potem i tak przerabiałem.....
Nie liczyłem śrub i kilkunastu nakretek teflonowych....
To tyle.

A co do kosztorysu to ja wielu rzeczy tam nie pisze nawet ..... Potem dodoaje kase do czegos innego itp i pisze jako całosc ...... bo szkoda sie az tak wyszczególniac.

Muszą byc na tylnej osi w maluchu patrza na to na przegladzie , przynajmniej u mnie patrzyli poniewaz maluch wychodzil z chlapaczami z tylu i na to mial homologacje w el juz nie trzeba miec chlapaczy poniewaz fabrycznie ich nie bylo kapujesz.A ja na twoim miejscu zalozyl bym rajdowe chlapacze fajnie sie prezentują!!!!

Czuczu walnij jakąś fote tych swoich chlapaczy jak możesz

moj kaszel jest bez chlapaczy i przeglady przechodzi bez problemow nawet nikt na ich brak nie zwrocil uwagi

Wiec tak to wyglada......
Standardowe mocowanie przewierciłem i do budy na stałe ........ na 2 sruby.....
Chlapacz skróciłem przedziurawiłem i na 2 blaszki 2oma srubami.......
Nie ma dziada by odleciało ... Pozatym fabryczne mocowanai jak kupisz przerazisz sie ...... mocniejszy deszcz i same odleca dlatego mocowałem na stale....

A mi sie podobaja sportowe chlapacze, mowcie co chcecie moim zdaniem takie np. Sparco robia niezla robote. Druga sprawa ze warto je miec. Ja urwalem jeden i juz mi lakier poobijalo.

ja jezdze ze skroconymi przednimi a tylne mi urwało po zrobieniu gleby... ale mam juz na oku zajebiste chlapacze na tył... takie w szachownice bajerka jest...

Cytat:
A mi sie podobaja sportowe chlapacze, mowcie co chcecie moim zdaniem takie np. Sparco robia niezla robote. Druga sprawa ze warto je miec. Ja urwalem jeden i juz mi lakier poobijalo.

sparco,momo i inne sa bardzo dobre:elastyczne,obszerne a przede wszystkim duze,wiec nie obijaja ci auta kamienie na kreciolku.mowie tu o rajdowkach bo do takich sa te chlapaki dedykowane.tylko ze kosztuja 110 zeta na 4 kola...troche to duzo.tyle kosztuje wpisowe na kjs