| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-09-13 21:04:31 Więcej info.
Czy gdzieje się to ciągle czy tylko przy zmianie biegu?? Na wszystkich biegach?? Gas/PB?? |
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2004-09-13 21:18:00 a czy po chwili ciągnie do przodu czy nadal ospale? Pali się kontrolka od skrzyni? (po lewej stronie S w koronie ciernistej A jak jest przy niższych prędkościach? Włącza się tryb awaryjny? more info |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-09-13 22:27:05
a co ma do tego gaz czy pb polecam www.automat.pl po prostu zuzyl Ci sie pewien element i sie sprzeglo slizga heh przynajmniej ja tak to widze ale nie wnikam nic. na powyzszej stronie wszyskiego sie dowiesz |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-09-14 06:54:46
u mnie podobne objawy były tylko na LPG więc się pytam może kolega nie sprawdzał na PB i ze skrzynią ma wszystko oki a wina jest gasu
to może być zawór shift-owy od zmiany biegów, są dwa zawory jeden odpowiedzialny jest za zmianę z 1-2 i 3-4 a drugi z 2-3. Jak wolno przyśpieszasz to zawory mają czas na zamknięcie się i otworzenie jak szybko to jeden jest zamknięty a drugi jeszcze nie otwarty wtedy rosną obroty autko nie przyśpiesza po chwili otworzy się zawór i dalej przyśpiesza
|
yoosef Opel Omega Łódź | 2004-09-15 10:34:56 ...stawiam na ślizganie sie tarczki drugiego biegu...albo...przypalona wiązka...i jest zwarcie...błedu w tym przypadku wcale nie musi pokazywac...
Mialem takie objawy w A 2.0 i była to wiązka... pozdr. |
Filipo X25XE + X30XE Poznań | 2004-09-15 22:10:12 Witam!
Miałem takie coś w Omci B 2.5 V6. Jak jej dałem do oporu to zaczynała najpierw przyspieszać na obecnym biegu, a zaraz redukowała i chcwile jakby się ślizgała, po czym już przyspieszała normalnie. Okazało się, że miałem uszkodzoną skrzynię. Brak panewki oporowej między pompą oleju, a czymś tam, chyba sprzęgłem kinetycznym(leżała połamana w misce olejowej). Takie małe 5-7 cm śr kółko plastikowe szerokości kilku mm. To dawało luz rzędu szerokość panewki + głębokość wytarcia elementów, które zaczęły trzeć o siebie. Wymieniłem panewkę - 1000 PLN za całość z montarzem i olejami i problemu nie ma. Skrzynia reaguje natychmiast, jest bardziej zrywna. Ale nie wiem jak to się ma do Omegi A, ale możliwe, że jest tam podobnie. |
Arucha Opel Omega A 2.0 aut. Szczecin | 2004-09-16 23:15:02 CZY KONTROLKA OD BLEDU SKRZYNI JEST SPRAWNA JEŚLI TAK TO SPRUBÓJ WYMIENIĆ FILTR OLEJU SKRZYNKI WRAZ Z OLEJEM KOSZT FILTR OK 200 ZŁ OLEJ OK 30 |
DrA ![]() eS ... | 2004-09-16 23:24:30
Darcie paszczy na forum podlega karze administracyjnej |
_Gepard_ LOB WETERAN Ognisty Rydwan Zeusa Centrum krainy uśmiechu | 2004-09-16 23:31:17
DrA, czy nie widzisz,ze kolega ma potężne płuca,i cicho mówić pewnie jest mu trudno |
pass Ω B sedan Y25D ... Bydgoszcz | 2004-09-17 10:13:14 Miałem kiedyś podobnie w Mercedesie 190D 2.5, szczególnie gdy było chłodniej. Pomogła wymiana oleju w skrzyni. Życzę Ci więc, żeby to był tylko olej, bo inaczej koszty duże. Przy wymianie oleju pamiętaj też o filtrze - dużo ludzi to zaniedbuje.
pass |
TD Caravan Warszawa | 2004-12-16 19:20:53 Czasem odrobinkę się ślizgało, wymieniłem tydzień temu olej i filtr w Nadarzynie/Kajetanach i... dzisiaj błąd na wyświetlaczu LCD i tryb awaryjny, czyli ręczne zmienianie 1 - 2 - 3 :-(((
JaC > Pomogła wymiana oleju w skrzyni. > Życzę Ci więc, żeby to był tylko olej, bo inaczej koszty duże. > Przy wymianie oleju pamiętaj też o filtrze - dużo ludzi to zaniedbuje. |
Maly_1 LOB MEMBER Nissan Pickup Warszawa | 2004-12-16 21:19:13 Do TD,
hej, po zmianie oleju u Olczaka w Nadarzynie zalecam wjechanie na kanał i sprawdzenie czy olej Ci ze skrzyni nie cieknie... drugi punkt to kwestia ilości oleju w skrzyni. Ja po wymianie u niego miałem ciągłe wycieki spod uszczelki i za mało oleju. Z tego co pamiętam to Kartos też nie był zadowolony z ich obsługi pozdro Mały |
DanDan HONOROWY WETERAN BMW Świętochłowice | 2004-12-16 22:24:24 Witam , przerabiam podobny problem z Megą3 od paru miesięcy ,diagnoza fatalna Wytrwałości i kasy DanDan |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2004-12-16 22:45:35
życzymy |
TD Caravan Warszawa | 2004-12-16 23:47:08 O żesz.....
Kartos, jakie kuku zrobili Twojej omesi ?? JaC > Z tego co pamiętam to Kartos też nie był zadowolony z ich obsługi |