MotoNews.pl

Szukam porady, czy warto kupić BMW 316 compact automat?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam pytanie możecie mi powiedzieć co sądzicie o BMW 316 Compact 94r skrzynia automat. Wiem że silnik nie ma jakis zabójczych osiągów ale głównie to chodzi mi o tą skrzynie, czy warto wogole pakować sie w automatyczną skrzynie biegów?

według mnie automat i silnik ok100KM plus masa jaką ma 316 to troszke bez sensu no chyba,że dla kobiety

Kumpel miał 318 w automacie i jak dla mnie było to bardzo mułowate i on sam na brak mocy nażekał, teraz jeździ tym jakaś kobieta a jej mąż szuka czegoś mocniejszego. 1.6 to stanowczo za mało, do automata minimum to 2.0, ale na prawde minimum.

ok dziękuje bardzo za informacje, przynajmniej teraz już wiem na 100% ze nie kupię tego compacta

napisz mi najpierw z jakiego samochodu sie chcesz presiasc to Ci powiem czy bedzie to dla Ciebie mulowate. ja tam jezdze 316 ale w manualu i naprawde nie jest najgorzej. jezdzilem astra 1.6 75km automat to jeszcze bylo do przezycia wiec mysle ze tragedii nie bedzie z tym compactem.

bejce z motorem 1,6 są za słabe do automatu ,jeżdziłem taką tylko z kufrem to z nerwa mało nie urwałem kierownicy a najgożej jest przy wyprzedzaniu i w mieście. Automat to od 2,0 wzwyrz, ja sam mam e36 z 1,8 w manualu i już wiem że następna będzie sześciocylindrowa ze wskazaniem na 2,5 lub 2,8 bo jak wyprzedzam to z braku mocy aż przechylam się w stronę kierownicy.

czy wy wszyscy jezdziliscie przedtem m3 lub m5 ze tak strasznie wam za malo te 100km ???? nie pojmujecie ze jesli ktos sie przesiada z malucha czy chociazby polo, uno czy innego badziewia z silnikem 1.0 to te 100km mu wystarczy spokojnie i bedzie zadowolny??? spojzcie na to z tej strony.

Spoko ToLo masz rację ale ta wersja którą chce nabyć ten człowiek to jest auto dle starego dobrego mełżeństwa i tym nieda się jeżdzić z prawdziwą przyjemnością jedyne co można mieć z jazdy to rozstój nerwowy i wrzody żołądka.Ja sam przejechałem prawie 100 tyś. km 1,8l i kilkaset km 1,6 w automacie i wierzcie mi wiem co mówię prawdziwe BMW to 6 cylindrów.Oczywiście na początek dobre i to ale ?

Tolo, pierwszy raz czytam,ze moc dal ciebie nie jest najwazniejsza , ale dobrze, widac poprawe a do pozostalych mam jedna uwage, byc moze dla WASZYCH kobiet takie mulowate auto jest wystarczajace, nie uogolniajcie prosze, bo mnie to zirytowalo!!! pzdr

A jeszcze słyszałem że zajebiście kręcą się motorki w wersji 18ti

Cytat:
2004-09-14 20:49:30, robkri pisze:
Spoko ToLo masz rację ale ta wersja którą chce nabyć ten człowiek to jest auto dle starego dobrego mełżeństwa i tym nieda się jeżdzić z prawdziwą przyjemnością jedyne co można mieć z jazdy to rozstój nerwowy i wrzody żołądka.Ja sam przejechałem prawie 100 tyś. km 1,8l i kilkaset km 1,6 w automacie i wierzcie mi wiem co mówię prawdziwe BMW to 6 cylindrów.Oczywiście na początek dobre i to ale ?

a dla ciebie przyjemnosc z jazdy to wcisnac do dechy pod swiatlami, zapiszczec kolami i odstawic kogos nie majacego ochoty na sciganie ani nie spodziewajacego sie tego??? czy jak ??? podaj przyklad jakis sensowny kiedy 100 km (11-12 sek do 100km/h) to za malo na polskich drogach gdzie nawet poza miastem malo kiedy da sie przekroczyc 140 km/h ?

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2004-09-14 22:13:58 ]

Widze że wywołałem małe zamieszanie, jak jest wogole ze skrzyniami automatycznymi w BMW E36, chodzi mi o to czy te skrzynie są dobre nie psują się a jak się psują to co najczęściej się psuje, czy warto wogole kupowac BMW z automatyczna skrzynia biegów?