Nierowna praca zimnego silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

zawsze jak wstane rano odpalam samochod silnik 1.8 turbo i autko nierowno chodzi.jak dodaje gazu to dlawi się i nie chce jechac.problem ten wystepuje zawsze z rana jak odpalam zimny silnik.po ok.30min. jazdy jest juz wszystko ok.problem znowu pojawia się na drugi dzien.olej,swiece,filtr powietrza wymienialem wszystko niedawno.ma ktos jakis pomysl co to moze byc?moze z pomoca cos wykombinuje zeby nie jechac do serwisu problem wystepuje jak jade na benzynie lub gazie
pozdr

[ wiadomość edytowana przez: maruss dnia 2004-09-14 04:11:53 ]

witaj. Jeżeli uzyskałeś pomoc na dręczące Cię pytanie proszę prześlij ją i mi. Mam ten sam problem z autem. Tylko że ja jeżdżę Renault Megane 96, 1600. Dziękuję za pomoc.szafir32@interia.plnull

Suuuper, a moze bys napisal jaka masz instalacje ??

Witam!
To samo miałem w kangurku, na benzynce jest już ok. Pomogło czyszczenie wtrysków.
Kup sobie jakiś specyfik takiego rodzaju i dodaj do paliwa.

Co do gazu to we wtorek jade do gazownika, twierdzi że to za małe ciśnienie na reduktorze.

Pytaj dalej moze ktoś ma jeszcze inne pomysły.
Pozdro.
Narka

mialem osttnio to samo komputer nie czytł czujników temp wodywystarczyło odpiac akumulator na noc a rano wpiac zeby sie zresetował sam i pomogło a jaki masz silnik

No cuż mam toyke avensis z silniczkiem 1.6 i ten sam problemik. Odłączenie akumulatora pomogło na pierwsze odpalenie ale już następnego dnia było to samo. teraz wlałem polepszacz do benzynki może trochę oczyści wtryski i zobaczymy. Jednak mam duże wątpliwości gdyż prawdopodobnie to sprawa przesterowania komputera benzynowego przez jazdę na gazie, bo jak jeżdźę na benzynce to następnego dnia rano silniczek działa poprawnie. Aha instalacja gazowa to wielopunktowy wtrysk gazu w fazie lotnej czyli IV generacja marki ELISA. Pozdroffffka.