MotoNews.pl

Pilot od centralnego nie działa - gdzie bezpieczniki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Nie działa mi w moim Es.'98 pilot od centralnego. Jest to oryginalny fordowski kluczyk z pilotem - który działa (świecą się diody, bateria OK). Centralaka zamontowana na podsufitówce nie odpowiada na syganł pilota.
Gdzie jest zamontowany bezpiecznik od tego sterowania [nie mam książki serwisowej ], ewentualnie gdzie, lub jak sprawdzić czy napięcie dochodzi do centralki?
Albo gdzie można rozwiązać taki problem - elektryk, elektronik??

Równocześnie (choć pewnie nie ma to związku) nie działa zamontowany koło otwierania szyb przycisk do otwierania tylnej klapy. Gdzie znajduje się siłownik otwierający tylną klapę?

z góry dziękuję z pomoc
kopeer

Bezpiecznik "centrala" powinien być standartowo w skrzynce bezpieczników, zaś jeśli chodzi ci o elektryczne otwieranie klapy bagażnika to nie wiem ponieważ mam mechaniczne otwieranie ale siłownik do tego nie powinien być gdzie indziej jak w klapie lub tylnym pasie ......

A jaki rysunek oznacza zamek centralny albo czujnik od pilota [brak siązki ]

dziękuję
kopeer

Jest tam narysowany kluczyk u mnie bynajmniej jest to bezpiecznik o wartości 20A jest umieszczony w dolnym rzędzie i bliżej dżwi (niepamiętam dokładnie ale to nr 19 chyba)

ja miałem to samo pilot działa wszystko pięknie tylko centralka nie odpowiada wystarczy że ją ruszyłem i już zaczęło wszystko pięknie grać pewnie jakiś kabelek nie stykał może u ciebie to coś poważniejszego ale u mnie był to jakiś głupi kabelek a co ja się naszukałem przyczyny

Witam. Kopeer napisz w jaki sposob przestalo ci to dzialac. Ja mam to samo tyle ze po wizycie u blacharza jak sie okazalo z Bozej Laski.

Hej! Wlasciwie to nie wiem czy dzialalo. Ale auto przywiezione bylo z Niemiec i na poczatku rowniez odwiedzilo blacharza (chyba tez z Bozej laski). Rownoczesnie nie dziala otwieranie tylnej klapy. Jezeli oczywiscie ma to jakies znaczenie.

pzdr
kopeer

U mnie ma i pewnie u Ciebie tez. Ja mam w kluczyku przycisk do otwierania rowniez bagaznika.