21072 Zamiast wskaznika.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ZAMIAST WSKAZNIKA CISNIENIA OLEJU (w lewy górny wskaznik) MAM WSKAZNIK OSZCZEDNEGO SPALANIA (EKONOMETRA). CZY TO JEST PRZERUBKA? I CZY MOZNA ZAMATOWAC GDZIES OBOK WSKAZNIK CISNIENIA OLEJU!
JESLI TAK TO PROSZE O WSKAZÓWKI.
wIELKIE DZIEKI ZA INFORMACJE!

Czesc Lad miala wskaznik cisnienia oleju a czesc ekonomizer. Wszystko jest w porzadku, taki uklad wskaznikow jest oryginalny najprawdopodobniej.

Napisz rocznik twojego auta.

Łada 2107 sprzed 1988 roku w miejscu ekonomizera miała ciśnienie oleju.

Cytat:
2004-09-15 10:27:56, Leszek_Gdynia pisze:
Napisz rocznik twojego auta.

Łada 2107 sprzed 1988 roku w miejscu ekonomizera miała ciśnienie oleju.

niektóre rocznik 88 tez tak mają np. ja tak mam

Z jakiego miesiąca jest twoja łada???

Pyt do onikiiii.

ja mam z konca 89 roku i niemam cisnienia oleju tylko ekonomizer a wolal bym wskaznik od ciśnienia trzeba cos nad tym pomyslec

Rocznik mojej Ładzianki to X.1989.

Leszek to chyba jednak nie było tak,że tylko Ładne sprzed 88 miały ciśnienie oleju.
Z tego co pamiętam Adasco ma chyba właśnie ciśnienie oleju zamiast ekonometra, a Jego Łada jest bodajże z 89 roku.

Cytat:
2004-09-15 10:55:06, Leszek_Gdynia pisze:
Z jakiego miesiąca jest twoja łada???

Pyt do onikiiii.

ze maja moja ładzia jest

Kolejna moja teoria upadła w gruzach zawiłości montażowni fabryki WAZ.

ja u znajomego spodkałem sie z ekonomizerem a miał 87 rocznik, może ktoś coś kombinował?

Ja mam ekonomizer i chciałbym przejść na ciśnienie oleju. To wystarczy że kupie wskaźnik i bańkę pod czujnik braku ciśnienia na lampkę? Z bańki do wskaźnika idzie jeden kabel?

Witam
tablica wskażników z ciśniomierzem ma troszkę inne przewody, oprocz kabelka sterująego musisz puścić masę, plus zasilanie i oswietlenie wskaznika, ale przeróbka jest możliwa, skrzynka jest uniwersalna i są miejsca na wszytskie przewody