MotoNews.pl
4 Sposób na fotoradar :) (62651/0)

Sposób na fotoradar :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie myśle że ważne dla każdego kierowcy otóż czy macie jakiś sposób na fotoradary?tylko jakiś sensowny.te fotoradary treaz to normalnie jakaś plagaopiszcie swoje metody.ostatnio jak jechałem A4 to mija mnie E46 która na tablicy miala nakładke która w świetle reflektora załamywała światło i zamazywała tablice czekam na komentarze
pozdrawiam

najlepszym mi znanym jest ograniczenie prędkości i wtedy nie robi zdjęć fotoradar.

pewnie że sa sposoby na fotoradary. jednak nie takie prymitywne jak obklejanie tablic foliami, która odbija swiatło padające pod kątem prostym do tablicy. fotoradary sa ustawione "na ukos" w stosunku do kierunku jazdy auta i taka folie moze sobie koleś w d... wsadzić albo obkleić nią swoje prawo jazdy. folia taka zabezpiecza tablicę przed komarami i innymi owadami rozbijanymi na trasie.
są dwa sposoby ochrony przed fotoradarami. jeden z nich podał już darcon. drugi bardziej pewnie przez wszystkich pożądany... ale sam nie wiem czy mogę go zdradzić.
pozdrawiam

jak nie checesz podac na forum to wysli mi mala chareslk@o2.pl

chodzi o to że nie wiem czy wogóle moge to rozpowszechnić. nie chcę mieć nikogo na sumieniu. teraz pewnie zwalniasz przed radarami, a jak juz będziesz nieuchwytny to nawet nogi z gazu nie zdejmiesz. zastanowie się jeszcze w tej sprawie.

To i na mojego maila wyślij (pewnie znasz).

Te fotoradary to teraz na co drugiej ulicy stoją

Pozdro

Marcin: gratuluje konkretnych wypowiedzi w tym temacie!!! Na pewno wszystkim bardzo pomogły
Prawdopodobnie tym twoim tajemniczym sposobem bedzie powieszona plytka cd pod lusterkiem (plytka musi zawierac kodeks drogowy w pdfie, bo inne nie odbijają fal).

Prośba do moderatora, niech usunie z tego tematu posty nic konkretnego nie wnoszące, m.in. ten.

ja też prosze o ten sposób na fotoradar jesli mozna,ja zwalniam zawsze w miejscach niebezpiecznych ale czasem radary sa celowo ustawiane jako łapka na myszy gdzie redukcja prędkości do 40km/h w nocy nie ma najmniejszzego sensu

elstir no widzisz, po raz kolejny spudłowałeś. nie chodzi tu o cd wiszące pod lusterkiem, choć jesteś na dobrej drodze. jak byłeś pilny na lekcjach fizyki, lub jeśli bawiłeś się kiedyś w fotografa to może się domyślisz co trzeba zrobić by fotoradar cię nie ZOBACZYŁ, a nie nie złapał. myślę że to już bardzo duża podpowiedź. oczywiście sposób mi znany nie jest skuteczny w przypadku fotoradaru jadącego za nami, jak to często sie trafia na trasie wlotowej do radomia od strony warszawy.
dodatkowo jak chcesz to mogę usunąć ten temat, mogę nawet usunąć wypowiedzi jednej osoby, np twoje. przypominam jednak to nie jest koncert życzeń lecz forum, a o tym co ma być kasowane lub nie decydują moderatorzy.
jednak złośliwy nie jestem i zostawie nawet twoje komentarze, niech je poczytają ludzie.
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2004-09-16 21:43:11 ]

fotocela?

jeszcze troszkę i bedzie bardzo satyrycznie, ale to dobrze, tyle naszego w życiu co sie pośmiejemy i pojeździmy bawarkami.

więc co to jest do cholery ?????

Lampa błyskowa strzelająca do przodu wyzwalana fotocelą... lub lot na bardzo niskim pułapie

robi sie delikatne napięcie. hmmmm. czuje się jak agata christie a tak poważnie to naprawde pomysł jest banalny i tani przy okazji jak to zawsze bywa w takich przypadkach. aha, zapomniałem dodac że też i sprawdzony. miny policjantów ogladajacych te fotki są zapewne równie interesujące co metoda ukrywania się przed tym zmyślnym urządzonkiem.

Cytat:
2004-09-16 22:04:04, MARCIN_RADOM pisze:
robi sie delikatne napięcie. hmmmm. czuje się jak agata christie a tak poważnie to naprawde pomysł jest banalny i tani przy okazji jak to zawsze bywa w takich przypadkach. aha, zapomniałem dodac że też i sprawdzony. miny policjantów ogladajacych te fotki są zapewne równie interesujące co metoda ukrywania się przed tym zmyślnym urządzonkiem.

dobra dawaj bo jż mi ciśnienie w układzie chłodniczym z nerwów skoczyło i teraz będe musiał chyba uszczelke wymieniać przez ciebie

sądzę że u ciebie w celu zlikwidowania tego ciśnienia wystarczy wizyta w ubikacji

Cytat:
2004-09-16 22:11:48, MARCIN_RADOM pisze:
sądzę że u ciebie w celu zlikwidowania tego ciśnienia wystarczy wizyta w ubikacji

jajakobyły początkujący użytkownik tego forum stanowczo postuluje o zdradzenie tej tajemnicy

no fakt, dopiero 34 dni jesteś zarejestrowany. może kiedyś podam ten sposób, a może ktoś samodzielnie na to wpadnie.

No dobra - do 3 razy sztuka
Włączenie długich świateł i wszystkiego co świeci do przodu przy zbliżaniu się do fotoradaru

dobrze kombinujesz, ale radar jest pod kątem do auta i światła, nawet długie, nic mu nie zrobią. ale kierunek myślenia odpowiedni.