Stopiony dekiel :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kupiłem jakiś czas temu dekle na giełdzie samochodowej cena za 4 szt. 25 zł ładne plastik troszke sztywny łatwy do połamania, ale to nic troszke ostro jeżdze czeste hamowania z duzej szybkosci i co się stało jeden dekiel zgubiony a drugi ztopiony wytopiła sie w nim dziura i z kształtu wypukłego przybrał kształt płaski najpierw myslałem że szczeski mi się zacisneły i nie odchodza ale jest ok, z łozyskiem też malina wynika z tego ze jednak spore temperatury działaja na moje kółeczka.

[ wiadomość edytowana przez: Zoltar dnia 2004-09-15 14:42:22 ]

Wielki MODZIE! Popraw błąd w temacie (s zamiast z).

Ekimm, a czy te dekle mają jakiś otworki chłodzące?

niby maja ale jak widac nie spełniaja swojej roli, nie widze innego powodu stopienia się tych dekli, wczoraj siedziałem na warsztacie i sprawdzałem wszystko i jest ok, być moze przez jakiś moment były zakleszczone szczeki dlatego to się tak rozgrzało ale chyba bym to zauważył w czasie jazdy. Chyba będe musiał kupić lepsze tarcze bo mam jakieś najwyklejsz a spokojnie nie jeżdze, kupione przezemnie klocki hamulcowe w Daewoo okazały się klapą musiałem je wymienić po miesiacu b nie dawały sobie rady i bywało że po dłuzszej jeździe prawie wogóle nie hamowały autentycznie musiałem stawać na pedł hamulca by wychamować nie mówiąc o zblokowaniu kół. Teraz mam Textary niemieckie klocki ścieraja się strasznie szybko ale hamuja rewelacyjnie nie przegrzewają się i nawet hamując z duzej prędkosci nie wydaja nieprzyjemnego dzwieku tarcia klocków o tarcze.

A może przekraczając prędkość warpową wszedłeś niechcący w atmosferę? Skontroluj logi w komputerze pokładowym. Jeśli miało to miejsce, to znadziesz taki wpis:
GG:MM:SS|user|WARNING! 78G900133659|2hdw8a0cj96mjoacbLLL|ATMOSPHERE|5gv9abnc7247nm643m726|

no widze że dla Ciebie nie osiągalna warpowa prędkosć to jest koło 140 km/h pojeździj dynamicznie z częstym hamowaniem przy standartowych hamulcach a bedziesz miał problem z hamowaniem gwarantuje ...

A logi systemu sprawdziłeś. I pisząc o prędkości warpowej miałem na myśli stopiony dekiel. Musisz uważać, pamiętasz jak amerykanom spadło kilka płytek z promu i się rozwalił?

jak płytki na giełdzie kupili na żeraniu to się nie ma co dziwic

To mogą być spore temperatury przy hamowaniu.
Kiedyś miałem problemy (zbyt czułe serwo) w 125p. Przez 40 km hamowały mi tylne i przednie tarcze tak, że po dotarciu do celu nie miałem dekli (przykręcanych), a felgi wyglądały jak po pożarze.