| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-09-15 12:07:39 witam
kupilem sobie espero i mam taki maly problemik ze sprzeglem... otoz lapie ono bardzo nisko, przy samej ziemi(nie moge nawet miec wycieraczki), jak patrzylem tam do niego to przy silowniku z pod tej gumki wylatuje mi plyn jak troche ja podwaze(na zapalonym silniku) na stronie 259 na rysunku 7 w tomie drugim widac o ktora gumke mi chodzi....to jest ta przy odpowietrzniku to normane ze tak cieknie po podwaeniu?? wystarczy podciagnac sprzeglo czy trzabacos z tym zrobic?? dzieki |
piotr-ek | 2004-09-15 12:25:09 Z tego co pamiętam, to sprzęgła u nas się nie da podciągnąć. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-09-15 13:04:05 nie wiem ale u mnie w 1.5 nie ma zadnej regulacji sprzegla..jak sprzeglo za nisko lapie to poprsotu czas na wymiane niestety.. |
piotr-ek | 2004-09-15 13:46:26 Przecież napisałem "z tego co pamiętam"... widocznie nie pamiętam. |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-09-15 15:04:47 Jak cieknie ci z tego przewodu jak ruszasz to przy rozgrzanym silniku przewod sie rozszczelni i plyn bedzie kapał,pozniej pedał zacznie lapac coraz niżej az w koncu braknie sprzegla.Sprobuj najpierw odpowietrzyc sprzeglo sruba przy siłowniku a zobaczysz ze spowrotem urosnie i bedzie lapalo lepiej.Mialem nie tak dawno ten sam prolem wymienilem przewod odpowietrzylem i gra.
A co do regulacji to niewiedzialem ze jest sruba regulujaca skok sprzegla bo chyba o to wam chodzi moj pedal lapie normalnie ale jak jest puszczony to ma luzy na boki moze ta sruba cos pomoze ale napewno nie ma wplywu na wysprzeglanie! |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-09-15 17:29:08 jak ruszam plyn mi nie wycieka, zeby wyciekal musze podwazyc ta gumke... |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-09-19 17:32:41 Ja proponuję zakup siłownika sprzęgła (na Towarowej w Warszawie kosztuje ok 100 zł) i znowu cieszyć się sprawnym Esperaczkiem |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-09-20 10:05:03 a nie ma jakichs zestawow naprawczych do tego silownika??
100pln to troche sporawo zwazywszy ze dopiero kupilem auto i slabo z pieniazkami... dzieki pzdr arek |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-09-21 19:42:02 Nie zalecam naprawy tego podzespołu. Cóż z tego, że wymienisz uszczelniacze jak sam siłownik jest już przytarty i nie będzie "trzymał" - i znów wydatek, i znów robota!
Oczywiście, przy założeniu, że takie rzeczy występują. Pytałem i ja na Towarowej o zestawy naprawcze. Sprzedwca powiedział, że bawią się w to niektórzy gdy cena siłowników jest rzędu 300 - 500 zł. Siłownik do naszego auta (Espero 1.8, 2.0) nie jest drogi - to oczywiście zależy od p-tu widzenia |