Zafira lub espace

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Ma ktos Opla Zafire lub Renault Espace z LPG ? Jesli tak to prosz o info jak sie sprawuje.

Pozdrawiam
Alek

Zafira ma chyba te same silniki co vectra B (chyba że masz 2.2). Poszukaj pod hasłem vectra.

Odpowiednio dobrana i wyregulowana instalka bedzie dobrze sprawowala sie w kazdym aucie. Tylko trzeba znalezc dobrych instalatorow

Nie chodzi mi o rodzaj instalacji tylko o sposob zamontowania zbiornika. Z tego co wiem w obu tych samochodach kolo zapasowe jest pod podwoziem. Czy w takich wypadkach tez montuje sie zbiornik gazu na miejscu kola zapasowego ?

alek

ZAFIRA TO MLECZNA KROWA. NAWET SILNIK 1.8 SPALA HEKTOLITRY.
NA AUTOSTRADZIE PRZY 160-170 POZERA 16 LITROW BENZYNY
ESPACE JEST WIEKSZY LEPSZY NO MOZE NIE TANSZY

Jestem szczęśliwym posiadaczem Renault Espace 2.2 benzyna + gaz BingoM spalanie latem w mieście 15 w trasie 10,5 obecnie jest chłodniej więć spalanie w miście doszło do 17 co mnie trochę zdenerwowało zakupiłem kabelek i zaczołem ustawiać tak że doszłem do 14 w miście lecz coś zwaliłem bo nie chce mi się przełączyć odrazu na gaz jak to było do tej pory uruchomiałem silnik przygazuwa i jusz był na gazie teraz musi się nagrzać

pozdrawiam loteryjek

Witam,
Ja z kolei jestem szczęśliwym posiadaczem Zafiry 1.6 (niestety ). Kupiłem już zagazowaną - sekwencja LANDI LSI. Spalanie gazu miasto 12 l trasa przy 110-120 9,5l. Zgadzam się natomiast z tym co powiedział tgk - przy 150-160 potrafi pożreć 16-18 l gazu.
Odnośnie montażu zbiornika mam toroidalny 59l STAKO i zamontowany jest w miejscu koła zapasowego pod podwoziem.

pozdr hubka