Problem przy odpalaniu BMW e34 520 92 rok

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam taki problem w swoim bmw BMW e34 520 92 rok
silnik 150 km + gaz na wtrysku .
Problem jest dziwny bo normalnie auto odpal tylko rano nie moge go odpalic conajmniej 3-4 razy musze przekrecic stacyjka zeby zaskoczyl na obroty bo jak go odpale to zaraz gasnie . a jak juz wskoczy to caly dzien jest dobre dopiero rano nastepnego dnia sie pojawia problem z zapaleniem. Wymienilem swiece i nic nie pomoglo wina gazu to chyba tez nie PROSZE O POMOC !!!!!!!!!!!
CO ROBIC ????????????

Hmm odpalasz na gazie?

aldik nie słyszałem zeby przy wtrysku gazu mozna było odpalac na gazie.
wydaje mi sie że schodzi ci paliwo z przewodów. sprawdź regulatory ciśnienia paliwa oraz zaworek w pompie.
pozdrawiam

odpalam na bezynie

zrób test. rano przekręć kluczyk do zapłonu i poczekaj 10 sekund i dopiero spróbuj odpalić.
czekam na wieści

Ja mam też ten sam problem, ale jak twierdzi Marcin po włączeniu zapłonu czekam ok 10-15 sekund i odpala przy pierwszym kopie. Myślę że to zaworki zwrotne w pompie paliwa, a to że schodzi mi paliwo słychać jak silnik krokowy na listwie pracuje na scho, słychac taki szczególny chrobot.

jarek o jakim silniku krokowym na listwie piszesz?

Tak powiedział mi mechanik, który robił mi diagnostykę komputerową silnika, że na listwie dopływowej(?) paliwa do wtryskiwaczy jest silnik krokowy który tak hałasuje, ale powiem ci szczerze że nie dałem mu wiary w to co mówił. Dlatego zmieniłem mechaniika. A jeszcze lepiej jest jak sam do wszystkiego dochodzę, dzisiaj odkryłem w jaki sposób wymienic filtr przeciwpyłkowy w mojej Beci. Jestem taki dumny z siebie.
Pozdrawiam

najprawdopodobniej chodzi o silnik krokowy regulujący obroty biegu jałowego, ale on zawsze chodzi na sucho, ponieważ jest w kanale powietrznym a nie paliwowym. na listwie są tylko regulatory ciśnienia.
pozdrawiam

ja tez mam uszkodzony regulator ciśnienia paliwa chyba , bo też musze czasem troszkę odczekać aby zapalil na rys (jak diesel hehe)

Nie wiem czy to coś pomoże bo nie miałem nigdy takich problemów, ale często przy kłopotach z odpalaniem przy instalacjach gazowych ludziska zalecają przełączyć przed wyłączeniem samochodu na benzynę i na niej gasić. Ponoć pomaga.

sim_one. to pomaga oczywiście, ale w gaźnikach. przy układach wtrysku paliwa nie ma znaczeniu na jakim paliwie gasisz.
pozdrawiam