Nie chce palić

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niedawno zrobil mi sie maly problem.Podek czasem zapla czasem nie.Zawsze jak przekrecalek kluczyk w stacyjce slyszalem popke paliwa teraz zcasem jej nie slysze i wtedy nie chce palic(tak 60%pali 40% nie)Zeby zaplic musze kilkanmascie czasem wiecej razy przekrecac kluczykime na zaplon Jak myslicie czego to moze byc wina ja podejzewam 3 sprawy-1-pomka cos sie wali 2 cos w stacyjce sie wyrobilo a 3 komputer cos nawala i nie zalacza pompki.(ale ti chyba odpada razcej zadkie sa takie sytulacje).

no... pompka sie czasem wali, mi sie tez zepsula... co do stacyjki to trez prawda, bo jeszcze moj ojciec kiedys wymienial... a komp to juz chyba bardzo zadko pada... a czy jezdzisz na benie czy przelaczasz potem na gaz? i czy ewentualnie na gazie pali odrazu?

No ja mam instalke fabryczna i zanim sie przelacz to musi sie rozgrzac do ok.30 stopni wiec zawsze zapala sie na beni a potem dopiro w zcasie jazdy przeskakuje jusz sam jak sie zagrzeje.No i jka zaplam rozgrzanego tez na beni dopiro po obrotach gora-dul wsakuje.

wskakuje GAZ

ale czy masz szanse przelaczyc tak zeby odrazu palil z gazu? jak tak, to uruchom na cieplym odrazu z gazu i zobaczysz, jak zapali to znaczy ze pompa, jak nie to ze stacyjka...

U mnie byla stacyjka. W sumie dalej jest bo znalazlem na nia system. A wczesniej mialem tak ze pompa sie wlaczala, ssala bene i sie wylaczala. Teraz jak przekrece zaplon to pompa chodzi przez caly czas.

No niestety nie moge zapalic na samym gazie Daewoo nie przewidzilo takiej opcji w swojej instalacji

no to jednak daewoo dalo dupci pod pewnymi wzgledami... u nas, tzn w np. caro tak mozna, to jest wygodne, np w lecie caly czas pale z gazu, a jak zabraknie beny to i w zimie mozna awaryjnie...