MotoNews.pl

Twarde zawieszenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chcialbym sie dowiedziec taka rzecz, moze ktos juz mial z tym do czynienia albo sie co kolwiek zna, minowicie ma troszke za twarde zawieszenie i chcialbym aby bylo ono troche bardziej miekkie co proponujecie zmienic amortyzatory czy sprezyny??

zatwarde no co ty? no ale jezeli chcesz mietsze to mysle ze zmiana na jakas serie Cie zadowoli

A moze troche wyzsze opony by wystarczyly. Ja mam u siebie zawias z przodu sztywniejszy i mialem oponki 195/55 teraz mam 195/60 i jest ok nie tlucze tak bardzo na dziurach ale jest dosc sztywno tak jak wczesniej.

no u mnie sa 195/60 ale jest strasznie twarde tlucze jak cholera. a na serie to raczej nie bo jak juz wspomnialem to chcialbym zeby byl nizszy

No nie wiem czy jak zmienisz zawieszenie na seryjne to bedziesz miał mniejszy przeswit Przewaznie twarde zawieszenie idzie w parze ze zmniejszeniem przeswitu czyli usportowieniem A w kwestii czy sprężyny czy amortyzatory to ja mysle ze sprężyny by pomogły

a jakie masz sprezyny i amory? jakie obinizenie?

przy takich balonach jest za twardo hmmmmm

ja znowu chcę twrdsze zawieszenie, zamienimy się na zawieszenia i gra

no wlasnie o to chodzi ze ja mam niskjo zawieszony i chce zeby tak pozostalo, ale zeby byl troche bardzoej miekki, a co do zawiesznia to nie mam pojecia ale jest cholernie twarde ale z takim juz przywiozlem ze Szwajcarii, tam sie na nim jezdzilo fajnie

[ wiadomość edytowana przez: marcin-s81 dnia 2004-09-17 13:55:18 ]

nie możesz mieć niskiego i jednocześnie miękkiego auta, nie da się

Poaztym zważ na to że masz małe lekkie diablo szybkie afto... musisz być niższy i twardszy bo się zabijesz Swoją dorgą 195/60 to straszne balony i dziw bierze że nie amortyzują... zawiecha musi być rzeczywiście twarda

Ja proponuję położyć pod d... poduszkę, będzie miekko a auto będzie nisko

Cytat:
Poaztym zważ na to że masz małe lekkie diablo szybkie afto... musisz być niższy i twardszy bo się zabijesz

obiema rekami sie podpisuje

Cytat:
Ja proponuję położyć pod d... poduszkę, będzie miekko a auto będzie nisko

no i zmienic CD na kaseciaka

pzdr

Cytat:
2004-09-18 19:33:36, scoodie pisze:
...no i zmienic CD na kaseciaka

...albo zamontować zmieniare panasonic'a...za ch...nie przerywa na dziurach z twardym zawiasem-autopsja

Rybki albo akwarium Niemożna mieć wszystkiego!!!~!!!!

a ja wlasnie wymieniam zawieszenie na twardsze bo bylo mi za mieko jadac szybciej moja asterka bujala sie jak lodka

Cytat:
2005-03-20 20:04:49, coll44 pisze:
a ja wlasnie wymieniam zawieszenie na twardsze bo bylo mi za mieko jadac szybciej moja asterka bujala sie jak lodka

To jak już zmienisz, to daj znać jak Ciebie to kosztowo wyniosło. Ile sprężynki i ile amorki Cię kosztowały i jakiej firmy masz. Pozdrawiam

Michaello84 fotki mojego zawieszenia sa w profilu:0 a jest to H&R zestaw sprezyn i amorow obnizajacych 60/40kupilem je rok temu do kuzyna z Niemiec z jego asterki wiec za duzo nie dalem.

Cytat:
2005-03-21 19:56:07, coll44 pisze:
kupilem je rok temu do kuzyna z Niemiec z jego asterki wiec za duzo nie dalem.

Też bym tak chciał Markowa zawiecha za odpowiednio niską cenę Ale niestety nikt z rodziny ani znajomych nie chce sprzedać zawiechy do Astry Pzdr.

tez sie cieszylem ze tak okazyjnie udalo mi sie kupic zawieszenie i to calkiem w dobrym stanie

Jeśli jeszcze raz wyczytam, że ktoś ma ZA TWARDE zawieszenie to przewioze go moim "Mścicielem" i szybko zmieni zdanie !!!

Kto widział lub jechał wie co mam na myśli...

Tak poza tym to mOj brat (FabiaNOS) jeździ GSką i fraktycznie auto tłucze ale moim zdaniem to nie jest wina zawiechy tylko cecha wszystkich "plastikowych" autek...