POSZUKUJE SREBRNEGO BOREWICZA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakbyscie widzieli gdzies u siebie taka gablote tzn 1 lub 2 wersje BOREWICZA z ORYGINALNYM SREBRNYM LAKIEREM w konkretnym stanie to prosze dajcie mi znac "co gdzie i jak" albo wlozcie mu za wycierak moj numer bo od dluzszego czasu poszukuje takiego pn-a bo troche tego u mnie malo a kupie zdecydowanie
Jezeli cos wiecie to wczoraj w Krakowie widzialem takiego tzn POLSKI 1500 i rok temu na Zolibozu w Wawie z 2litry
Za owocna pomoc stawiam krate browaru
SIEMACIE
stalker 506 997 888

Wczoraj widziałem w Sopocie srebrnego

Co to znaczy konkretny stan? Dobry, obojetnie jaki? Prosze jasniej...
Dzieks
Adamus

Czemu akurat srebrny? Jesli kupisz jakiegos borewicza to naprawdopodobniej bedzie na nim malo tego orginalnego srebrengo lakieru... Nie lepiej kupic jakies w innym kolorku i go maznac na srebro?

No właśnie dlaczego srebrny

jutro moge wyslac ci zdejcacia tego cuda, stoi u mnie pdo blokiem od jakiegos czasu.
ja nie snie znam czy to borewicz czy 1 czy druga wersja, czy moze jakies skundlone akwarium z noskiem, ale jedno jest pewne ze ma jesce kwadratowe swiatla(przydal by sie jakis na stronie przykladowe zdejcie +opis, bo do dzis nie wiem jak je rozrozniacie i co jest czym)

no wlasnie czemu srebrny? JA Mam czerwonego

bardzo latwo odroznic
borewicz (100% ogyginal- typowy jak ten z serialu) nie ma szybki z boku i ma "plastikowy" przód.
druga wersja ma szybke z boku ale jeszcze "plastikowy" przod.

Cytat:
"plastikowy" przod.

czyli tzw. nosek?

mimo wszystko przydaly by sie ryciny(np takie jak na banerze na gorze na glownej stronie) i opisy co i jak w slangu FSOAK sie zowie

ostatnio przejeżdzałem 3 razy przez Wrocław ..ile tam jeździ borewiczów i to w jakim stanie!!! brać , wybierać,przebierać- nie to co wawie gdzie 1 na 5 się do czegoś nadaje

wlasnie wlasnie chlopak dobrze prawi! JA tez nie jestem taki obeznany a chcialbym wiedziec jak je odrozniac...

Oj panowie... mała pomoc:
TO JEST "BOREWICZ" czyli najstarsza stylistycznie wersja Poloneza.
Tu akurat śliczne autko MacioBy.

Przód bez "noska",kratki na tylnych słupkach.
NASTĘPNA WERSJA to "AKWARIUM" występujące z dwoma rodzajami przodu,bez noska i z noskiem.Zamiast kratek w słupkach - szybki.Na fotce autko D0mela.(wersja bez noska)

TERAZ "PRZEJŚCIÓWKA" - przód z noskiem,tył już jak w Caro,oczywiscie ze starym zderzakiem.
Fotka-Polonez Redarrow'a.

Ehhh łezka się w oku kręci...przypomniało mi się jak Ś.P. dziadek odbierał nówkę przejściówkę z tyłem a'la Caro. A kilka miesięcy później jakim szokiem było samo Caro! Ten nowoczesny przód!

Cytat:
2004-09-18 22:43:32, wagner pisze:
Cytat:
"plastikowy" przod.

czyli tzw. nosek?

mimo wszystko przydaly by sie ryciny(np takie jak na banerze na gorze na glownej stronie) i opisy co i jak w slangu FSOAK sie zowie

nie nosek to ta tzw. nadbodowka na przod - jest ona metalowa nie plastikowa.
1) 100% to ten z serialu
2) borewicz 1/3 "przejscia" to ten z szybka
3) a 2/3 przejsciowki to ten z noskiem i szybka z boku. i nie jest juz to borewicz.
100 % borewicz nie ma szybki, jeszcze mozna takim nazwac tego z szybka ale tego z noskiem to juz napewno nie to profanacja.

no a jesce wczesniej musialo cos byc bo ten srebrny co stoi przed blokiem ma kwadratowe swiatla

Prostokątne reflektory stosowano w "borewiczach" równolegle z czterema okrągłymi.Patrz fotka na górze strony.

Ha, ha, a jak nazwiecie Poloneza jeszcze bez szybek, ale z noskiem coupe?

Wagner:
na jakiej ulicy przebywa ow borewicz?

Pozdrawiam
Adamus

Cytat:
2004-09-19 15:52:22, adamus pisze:
Ha, ha, a jak nazwiecie Poloneza jeszcze bez szybek, ale z noskiem coupe?

To zalezy od liczby drzwi

proponuję Przejściowe Akwarium

coupe'ta byla baza stylistyczna dla przejsciowki wiec jak i ona borewiczem nie jest. Borewicz only 07 zglos sie. stad wziela sie nazwa a jaki jezdzil w serialu chyba wiecie.

Nie, nie mowie o coupecie!
Pytalem jak nazwiecie Poloneza 5d bez okienek i z noskiem typu coupe...

Pozdrawiam
Adamus