4 przeglad Yarisa w Toyocie???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam pytanie czy możecie okreslic ile mniej wiecej wynosi koszt takiego przegladu (pełnego,swiece,płyny,etc..) w waszym miescie,w firmowym salonie Toyoty???

U mnie w Poznaniu zażyczyli sobie 880 pln

Pozdrawiam

nie wiem ile ale przypomnial mi się dowcip na ten temat

Siedzi facet w serwisie, czyta gazetę czekając na samochód który dał do serisu. Nagle mechanik mowi do niego FILTR OLEJU PRZYBAŁO BY SIĘ WYMIENIĆ a koleś na to wymieniaj pań. serwisant wymienil i dalej tak mówi KLOCKI HAMULCOWE PRZYDALO BY SIĘ WYMIENIĆ a koles na to jak trzeba to wymień pan. Serwisant pomyślał że z kolesia jest jakiś frajer to ponaciąga go na rozne jeszcze rzeczy i dalej mówi że trzeba by było wymienić akumulator, płyn w chlodnicy, wycieraczki itp. a koleś ciągle sie na wszystko zgadza. Wkońcu skończyl i mówi do Kolesia NO TO KONIEC WSZYSTKO JUZ W POŻĄDKU a na to koleś No to jak pan skonczyl to zabieraj się pan wkońcu za mój samochód

Pozdrawiam

@Pit-Yaris - najwiekszy jest blad - placic w ASO za plyny - co do materialow eksploatoacyjnycnh - czyli wszelkie oleje itp - to przyjezdz z wlasnymi (w koncu aby miec gwarancje to nie trzeba lac Castrola nie?) - to samo sie tyczy pluny chlodniczego, wycieraczek (bo pewnie tez ci wymienia), plynu hamulcowego, oleju silnikowego i kolckow (co do tego ostantiego to nie jestem pewien czy akurat mozna sobie kupic jakie sie chce) - ale lepiej przyjechac z wlasnymi plynami - bo za robocizne i tak ci policza. Najlepsze ze toyota i tak zalewa Wasze Toyoty lewym towarem a kasuje Was normalnie

Ja w ogole olalbym serwis ASO.....chyba z masz gwarancje.....i nie chcesz jej stracic.....pojechalem kiedys Corollka mojej dziewczyny do ASO Wlochy w Wawie i spotkala mnie nastepujaca sytuacja:
Godzina 10-przyjecie auta.....Kazano nam oczekiwac-bo byl duzy ruch.....Co jakis czas lookalem sobie przez szybe czy juz cos robia z autem......i autko stalo 5 H na hali, po czym przyszedl Pan mechanik i zabral sie za nie....trwalo to 15 minut - wymienil wycieraczki i skasowal kody bledow z komputera [ swiecila sie kontrolka sondy lambda] i powiedz`ial,ze gotowe.....Pani w kasie skasowala mnie na 800 zeta, bo robocizna +materialy + roboczogodziny,a bylo ich 5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To jest skandal!!!!!!!!!!
auto po prostu stalo!!!
to chyba moj najdrozszy postoj!!!!!!!
od tego czasu auto jezdzi do Pana Henia,ktory liczy 5 razy mniej i przynajmniej mieszka 500 m od domu...jak sie auto zepsuje to sam je dopcha do siebie do warsztatu

-----------------
http://plepleple.pl