Rozrusznik czy Akumulator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem na starym rozruszniku escorcik jak był rozgrzany nie chciał zakręcić wiec kupiłem tulejki i wymieniłem myślałem ze go na tulejach blokuje nic nie dało a wręcz odwrotnie na zimnym odpalał na gorącym zwarcie na bendiksie kluczyk wyciągam od dalej kręci kupiłem na szrocie drugi odpala ale jak po zgaszeniu działa wentylator to nie ma siły przekręcić drugi raz co jest za mały akumulator mam 45
PS. Napiszcie jakie wy macie powkładane akumulatory w escorcikach

Witam!
Ja właśnie też tak miałem, że jak temp. doszła troche powyżej połowy to później juz nie odpalał. Wymieniłem dzisiaj tulejki i szczotki, zapłaciłem za to 19zł, i teraz już działa tak jak ma być. Zobaczymy jak bedzie, ale dzisiaj jezdziłem cały dzień po mieście i było ok.

45 napewno wystarczy chociaz to zalezne od silnika

masz gdzies wielkie spadki napiecia
jak ci sie nie chce dlubac to doluz przekaznik do rozrusznika

Spotkałem się raz z sytuacją , że auto nie chciało odpalać jak jest ciepły silnik. Na zimnym wszystko było ok. Trzeba było zawsze czekać aż będzie zimny.
Tutaj prosta wymiana szczotek całkowicie załatwiła sprawę.

Lucas o jaki przekaznik mowa ???

jade jutro na gielde i kupuje szczoty
bede probowal dalej moze cos mi z tego wyjdzie

Mam to samo. Rozrusznik zrobiony (szczotki + tulejki) i dalej to samo. Chcialem zalozyc przekaznik, ale facet w warsztacie powiedzial, ze to w moim przypadku nic nie pomoze... Tak wiec odpalanie na cieplym silniku to zazwyczaj loteria...