Problem 2 :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam jeszcze jeden problem dotyczy on 2 przyciskow nie wiem jakie jest ich zastosowanie wczesniej sie z czyms takim nie spotkalem jeden to "sniezynka" przy automacie a drugi to guziczek "tc" na glownej konsoli do czego one sluza pomocy pzdr

guzik TC oznacza traction control czyli kontrola trakcji - możesz ją włączyć lub nie
śnieżka jest to guzik po włączeniu którego w zimie łatwiej jest ruszyć (tylny dyferencjał ze sprzęgłem o ograniczonym poślizgu).
pozdrawiam

Cytat:
2004-09-19 17:40:57, ilku pisze:
guzik TC oznacza traction control czyli kontrola trakcji - możesz ją włączyć lub nie
śnieżka jest to guzik po włączeniu którego w zimie łatwiej jest ruszyć (tylny dyferencjał ze sprzęgłem o ograniczonym poślizgu).
pozdrawiam

śniezka nie ma nic wspólnego z dyfrem o ograniczonym poślizgu !!

uwaga do Tommasa!!!!, jest wyszukiwarka i przeczytaj wątek dedykowany dla NOWYCH

Cytat:
2004-09-19 17:43:59, MEGA_3 pisze:
Cytat:
2004-09-19 17:40:57, ilku pisze:
pozdrawiam

śniezka nie ma nic wspólnego z dyfrem o ograniczonym poślizgu !!

system jest bardzo trywialny - auto rusza z trójki

Cytat:

znowu ZONK można ją raczej WYŁĄCZYĆ lub nie

Tc- zabezpieczenie przed poślizgiem przy ruszaniu - jak naciśniesz ten przycisk to system odłączasz i juz możesz boczkiem polatać.

Śnieżynka - jak wyżej - program zimowy skrzyni, rusza z wyższego biegu

Cytat:
Śnieżynka - jak wyżej - program zimowy skrzyni, rusza z wyższego biegu

i ta sniezynka wylacza sie sama jak przekroczysz 50 km/h