Tłoki dołady 1.2 82mm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Prosił bnym o jakieś dodatkowe informacje na temat tych tłoków,Jaki jest ostatni nadwymiar?czy są płaskie czy mają wznios na górze?i rozmiar sworznia.Chce je zastosować do rozwiertu CC700

82,005...82,015mm
Ten tłok jest chyba nawet wklęsły sądząc po ilustrajach w książce. O rozmiarach sworznia nic nie mam tylko tyle ze jest typu pływającego w przeciwieństwie do sworznia w moim silniku 1.5(śr tłoków ok 76mm) który ma sworznie o śr. 21,970-21-982mm. Pewnie wymiary sworznia o które prosisz są podobne.

Janisz skad wiesz ze w tym silniku sa sworznie "plywajace" ?

A stąd

Aa! To nie wiedzialem - co prawda ktos widzac moje korby mowil mi ze to ze starej lady(poza tym ze polerowane i odchudzane) i dla tego maja takie "mocowanie" sworznia.
A ja myslalem ze sa przerabiane.
Zastanawiajace jest rowniez to, ze nigdy sie nie spotkalem z tlokami do klasyka o takich rozmiarach.(co innego samara)
Moglbys przypomniec w jakim silniku byly?

1.7i z klasyka/nivy.
82mm są chyba też w samarach 1.5

Tak, w samarch na pewno - tylko ze one sa odprezone okropnie te samarowe i denko inaczej wyglada.

Etam. Tak mocno to się nie różnią:

ooo otwory na sworzeń i wał w korbowodach sa identyczne w samarach i klasykach wg ksiażek. Ciekawe jak jest z wysokością...

nie wiem jak jest z wysokoscia, ale np. Bastek ma u siebie w samarze tloki z 1300 klasyka(79)