MotoNews.pl

Slychajcie mam zamiar kupic Toyote camry solare 3.0V6 1-mz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.
Mam zamiar kupić Toyote Solare 3 drzwi coupe(wielkie)
I rowniez mam zamiar zalozyc LPG do tego cacka-Jestem z Płocka i prosze o jakies podpowiedzi.Jaka i gdzie instalke zalozyc Silnik typ 1-MZ , poj 2995 ccm V6/24
moc 148 kW 201KM.Oczywiscie wchodzi w gre instalka IV generacji i ma to chodzic idealnie.
Najlepiej na hamowni lub z dedykowana instalka jezeli taka istniej do tego silnika.Czy wlazyc ktoras z wloskich instalek??czy tez Holenderskie AG??Prosze o wszelkie sugestie.Pozdrawiam

o Camry i jej gazowaniu było dosc sporo na forum. Spróbuj poszukać w archiwum to może znajdziesz coś ciekawego.

Poza tym Solara to chyba w Polsce unikat... pewnie spore koszty części itp?

W Warszawie w dobrej firmie, z igłowymi wtryskiwaczami na listwie Matrix koszt 4 gen to ok 6000 zł.
Idealnie nie będzie chodzić nigdy - zapomnij, ale jest to substytut, który pozwala zapomnieć o cenie benzyny i nie rani aż tak strasznie osiągów samochodzika
napisz do mnie lukasz.wieczorek@centertel.pl jakbyś miał pytania gdzie, co i jak.

PS. Ten silnik to 1MZ-FE (montowany w Camry od 1996 roku aż do wyjścia nowej Camry - sam ma taki właśnie) i nie ma 201 KM, choćbyś bardzo chciał Nawet przy amerykańskim sposobie obliczania mocy bez żadnych obciążeń jest 190-parę KM (chyba 193KM), po europejsku (tzn. z obciążeniami) 188 KM

hej,
czy ta konkretna masz moze na oku:
Camry Solara ??

wygalda ladnie... ech... tez bym taka nie pogardzil

ps. tu tez napisane 201KM

[ wiadomość edytowana przez: little-turpe dnia 2004-09-29 17:57:39 ]

to jest SUPER auto, dobry wybór

to takiej maszyny warto wstawić instalacje w warsztacie wskazanym przez serwis Toyoty

gladkowsky ---> Toyota nie montuje instalacji do takich silników, tylko do VVTi i max. pojemność 1,6