Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
soop ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-09-21 00:51:34 Wlasnie przed chwila wrocilem z Wawy, caly dzien jezdzilem w poszukiwaniu stancji... Bylem tak nieprzytomnie z...y wieczorem, ze gdzies na Bemowie wpieprzylem sie na lezacego policjanta (z tych wiekszych, taki kawalek rampy). Nie byla to zadna osiedlowa drozka tylko 8 m szeroka droga, po bokach drzewa, dalej chodniki i ogrodki dzialkowe. Przejscia w tym miejscu nie bylo. Bez sensu.
Ale niewazne, powinienem zauwazyc znak - nie zauwazylem. Kumpel zorientowal sie na ulamek sekundy wczesniej i zdazyl wydac z siebie tylko przeciagle "Nieee", potem bylo juz gluche lupniecie. Na budziku cosik kolo 50-55 km. Od tego momentu przejechalem cos kolo 250 km. Nic sie nie tlucze, geometria chyba tez ok - nie sciaga przy jezdzie. Mial moze ktos z Was taka przyjemnosc? I jakie byly szkody? Wydaje mi sie ze nic sie nie uszkodzilo, prowadzenie auta identiko ale moze warto wskoczyc na diagnostyke? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-09-21 00:57:26 Jeśli nie ściąga, to kup piwo i się wyluzuj ![]() |
soop ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-09-21 01:01:55 ![]() ![]() Luzuje foke wiec. |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-09-23 22:56:00 Witam.. Ja przez ok 15misiecy jezdząc do Piekar Śl. przejezdzałem przez torowisko tramwajowe... (skrzyzowanie ulic 3majai Katowickiej w Chorzowie) ....wyglądalo to tak... rozpedzałem furke do ok 90km/h i sruuu przelatywałem nad torami... a teraz szukam nowych wachaczy i amorków ![]() A tak na marginesie.. ile kosztują wahacze?? ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-09-23 23:03:03
Za ok. 150 zł. można ponoć wyrwać oryginały ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-09-23 23:10:21 Dziekófa JACO ![]() ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-09-24 10:56:55 Żebyś słyszał pisk Lanosowych Dunlopów Sport Contact ![]() Nic tak nie piszczy ![]() ![]() ![]() Czuję się jak dres ![]() ![]() ![]() |
![]() slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2004-09-27 11:31:25 Owa ulica nazywa się Obrońców Tobruku.
Wśród ogródków działkowych wyrasta nagle blok dla pracowników wojska. 3 progi zwalniające postawiono tam wlaśnie dla nich - 1 jest przejściem dla pieszych i praktycznie go nie widać. Ile razy bym tam nie jechał zawsze znajdzie się ktoś kto z niego wyskoczy. Ale i tak najlepszy próg znajduje się na ulicy Widawskiej (700m od Obrońców Tobruku) na Bemowie zaraz za "wielkim rondem" (na którym jest oznaczenie że ulica Widawska jest skierowana w 3 różne strony, czyli skrzyżowanie Widawskiej z Widawską plus jedna ulica bonusowa od ZDM'u tudzież Burmistrza ![]() ![]() Gościu zaczął wyprzedzać naukę jazdy, których to jest dużo na Bemowie ze względu na znajdujący się tu ośrodek egzaminacyjny. Niestety nie wiedział że dalej znajduje się próg i samochód po odbiciu się wleciał (dosłownie) w latarnię, na której jednocześnie znajduje się sygnalizacja świetlna. Najlepsze jest to że seicento należało do firmy zajmującej się koserwacją sygnalizacji. Okna mojego mieszkania wychodzą prawie dokładnie na ten próg będący jednocześnie przejściem dla pieszych więc jak tylko słyszę wycie przyspieszającego za rondem samochodu to wyglądam przez okno i patrzę czy zdąży wyhamować przed progiem czy nie. Moje najgorsze doznania z przejazdu przez progi pochodzą z Gocławia. W okolicy ulicy Fieldorfa (chyba Meissnera czy jakoś tak) na osiedlu znajdują się progi które były robione wg mnie w bardzo prosty sposób - zakopano rurę i tyle, a przynajmniej tak to wygląda. Mam seryjne zawieszenie więc każdy taki próg to jest kołysanie samochodu aż do otarcia chlapaczami po betonie. Gdybym tam mieszkał to bym się chyba pochlastał ze szczęścia ![]() Najgorzej jest gdy się pojedzie na "występy gościnne" w rejony wcześniej nie odwiedzane i się trafi na taki próg - sama słodycz ![]() Ale się rozpisałem... Pozdrawiam, slayter |
![]() Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2004-09-27 15:32:26 Zolti .... ![]() ![]() ![]() Slayter... masz racje... trzeba lookac nie tylko na lewo i praw ale i przed siebie ![]() |
![]() rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2004-09-28 11:22:01 No to i ja się dpiszę:
odwoziłem kiedyś w nocy kumpla do Warszawy (nie mam pojęcia co to za dzielnica) swoją zabawką (patrz avatark) i na śpiącym (z gatunku półokrągłych) zostawiłem dolną osłonę chłodnicy (była ok 15cm od podłoża, zwieszenie sztywne więc przy hamowaniu praktycznie się nie obniżał). Dobrze, że z przodu ramy miałem dospawany kawał blachy wygiętej w górę (tak na wszelki wypadek), bo chyba bym się wbił w asfalt. Nie wiem ile jechałem, bo mi linka szybkościomierza się wcześniej ukręciła, ale wymieniłem łożyska i końcówki drążków... Idioci zapomnieli oznaczyć ten próg. Od tamtej pory jak zapuszczam się w "nieznany teren" nie przekraczam "50". Szkoda zawiechy. |