Astra II - Czy ktos moze mi wreszcie odpowiedziec!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc
Zagazowalem swoja furke i wszystko pieknie lotto oprocz tego ze od jakiegos czasu pali mi ciagle sie kontrolka emisji spalin...
Dzwonilem do goscia ktory gazowal mi Astre i powiedzial ze ople tak maja ale nic sie nie bedzie dzialo - Pytanie czy to prawda i czy mozna w jakis sposob wylaczyc tak kontrolke lub co zrobic by nie swiecila
Dzieki za szybka odpowiedz

Milem Opla Vectr z gazem nic mi sie nie swiecilo . Jedz do jakiegos elektronika to ci podlaczy pod kompa i usunie ten blad

dzieki
w astrze mam dwa czyjniki jeden przed katalizatorem a drugi po - i to ten drugi czujnik krzyczy ze cos nie tak ze spalinami (wcale mu sie nie dziwie) ale czy to tak jak mowisz da sie wylaczyc podlaczajac instalke pod kompa? Ten moj gazownik mowil ze trzeba jakis kabalek odciac!

Cytat:
2004-09-21 11:16:24, snake20 pisze:
dzieki w astrze mam dwa czyjniki jeden przed katalizatorem a drugi po - i to ten drugi czujnik krzyczy ze cos nie tak ze spalinami (wcale mu sie nie dziwie) ale czy to tak jak mowisz da sie wylaczyc podlaczajac instalke pod kompa? Ten moj gazownik mowil ze trzeba jakis kabalek odciac!

Masz dwie sondy lambda czyli EOBD, jak masz instalke II generacji to ciagle bedzie Ci sie swiecic, nie powinien takiej zakladac...jak masz wtrysk to trzeba wyregulowac widocznie, tzn poprawic mape wtrysku
Pozdrawiam