Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2004-09-21 11:00:46 Ello!
Ostatnio wpadł mi do glowy taki pomysł. Wywalić całą tylną kanapę i wstawić w jej miejsce fotele takie jak z przodu a pomiędzy nimi wielki wypasiony podłokietnik. ![]() Ogólnie oblookałem jak to wygląda i na mój gust jak się człowiek uprze to da się to zrobić. Mam pyt czy ktoś już się spotkał z przeróbką tylniej kanapy w Omie lub może ma w tym jakieś doświadczenie? ![]() Pozdro Sennin |
rw12 MV6 lodz | 2004-09-21 11:42:54 ... a piaty fotel w bagazniku?
![]() robert |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2004-09-21 11:50:44 A po co mi piąty... i tak cud, że ktoś może za mną usiaść. W nie każdym samochodzie jest to możliwe, ale Oma dość obszerna jest.
P. S. |
![]() bbart27 OMEGA-A/Astra Classic Będzin | 2004-09-21 13:19:11 Czyżby to miała być Omegowa odpowiedź na Maybacha ??? ![]() A wogóle to jestem ciekaw jak to wyjdzie... |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2004-09-21 13:27:28 Ja ciekaw jestem czy to wogóle da sie zrobić (wiem, wiem... Polak potrafi).
Stąd mój post, może ktoś z szacownych "szaleńców" miał już styczność z takim pomysłem. Jak znajdę wolną kwilkę to rozkręcę przedni fotel i looknę w bebechy. Pozdro Sennin |
rw12 MV6 lodz | 2004-09-21 14:11:39 Sennin:
pomysl nad prawnymi konsekwencjami takiej modernizacji. Co na to firma ubezpieczeniowa z tytulu OC, AC lub NW w razie kolizji itp. oczywiscie odpukac. robert |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2004-09-21 14:23:47 To stanowi pewien problem. Znając ich skrupulatność w egzekowawniu paragrafów to moze być ból.
Okaże się, że więcej będzie z tym kłopotu niż przyjemności. Ale przyznać musicie, że koncepcja nie jest zła a i efekt mógłby być ciekawy. Sennin |
![]() miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2004-09-21 15:15:10
Eeee tam. A jak będziesz się chciał wyprzytulać ze swoją Babeczką w lesie, to co wtedy? ![]() |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2004-09-21 15:54:47
To akurat nie nie rzutuje... ![]() 1. Jak się chcę poprzytulać to poprostu jadę do niej. Nie ma strasu, że znajdę się na stronie "We gottcha!!" ... i d..pa nie zmarznie zimą. 2. Przy moim wzroście przytulanie lub małe bara-bara na tylnym siedzeniu nie wchodzi w rachube. (Z gimnastyki artystyczniej nigdy nie byłem prymasem). ![]() ![]() Sennin |
![]() miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2004-09-21 16:42:18 Trzeba se było Caravana kupić. Składasz tylną kanapę i możesz jeszcze znajomą parkę zaprosić ![]() |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2004-09-22 15:12:32 Ja o zupie Wy o d... ![]() Zeszliszmy trochę z tematu... Czy z tego wynika, że jeśli do czegokolwiek by doszło to byłbym pionierem w takich przeróbkach?? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nikt na to wcześniej nie wpadł... Sennin |
![]() Filipo X25XE + X30XE Poznań | 2004-09-22 16:05:04 Pomysł ciekawy, ale z realizacją moze byc problem.
Pamiętaj, że kanapa jest wyżej niż fotele i mogą one się nie zmiescic z zagłówkami pod sufitem. Choć myślę, że przeróka stelaży powinna załatwić sprawę. Tak właściwie to z tymi fotelami, przy odrobinie zdolności manualnych i z zapleczem technicznym powinienes sobie poradzić. Ale pozostaje jeszcze problem podłokietnika/konsoli Srodkowej i zabudowy grodzi bagażnika. Ponadto, jak już chcesz wprowadzić taką przeróbkę, to pomyśl o tapicerce. Żeby to wszystko miało ręce i nogi to musi być kozak, czyli wszędzie skóra, najlepiej jasna, nawet na desce rozdzielczej. A to są koszty dość spore. Bo inaczej to nie będzie tak jak powinno byc. Pozdrawiam |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2004-09-23 10:27:06 WITKA!
Z przeróbką samych foteli nie ma stresu, znajmy kilka dni temu wrzucił do Omy A fotele od Cherokee, przespawał tylko prowadnice. Wygląda cacy i nie widać, że ktoś przy tym grzebał. Więc jakby wywalić cały dół z fotela i dołożyć jakieś mocowanie to nie będzie już tak wysoki. Powinno się zmieścić. Skóra... U mnie skóry niet, więc raczej nie będę się rzucał na wybebeszanie całego środka aby włorzyć skórę. (a jasna skóra i tak mi się nie podoba) Grodź bagażnika i tak jest nieużywana, mam założony gazunek wiec i tak kanapy nie mogę położyć. ![]() Podłokietnik to chyba trzeba by było przeszczepić z innej fury. Pozdro Sennin |
![]() Filipo X25XE + X30XE Poznań | 2004-09-23 18:01:49 Witam!
Co do skóry to każdy lubi co innego, tylko zaznaczyłem, że ze skóra(obojętnie jakiego koloru) byłby nie lada kozak. Ze scianą grodziowa chodziło mi o to, nie żeby sie składała, ale zeby ładnie to wyglądało i jakoś "leżało". A fotele to chcyba najlepiej jaby były takie same jak z przodu, zeby nie było pomieszania z poplątaniem. Pozdrawiam |
![]() Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2004-09-23 18:35:28 4 fotele dobry patent ![]() ![]() |
![]() CzaRny3000 seria :) POZNAN | 2004-09-24 09:20:35 Najprosciej przerobic tylna kanape na 2-miejscowa wyglada bardzo dobrze a naklad finansowy niewielki.
4 ładne fotele,jeszcze z dobrymi trzymaniami bocznymi to wydatek okolo 5 tys zl(mowie o fotelach ze sredniej polki) jak dorwe cyfraka porobie zdjecia tylnej kanapy 2 osobowej ![]() ![]() ![]() Mlody o tylnych drzwiach cicho ![]() [ wiadomość edytowana przez: CzaRny3000 dnia 2004-09-24 09:22:03 ] |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2004-09-24 11:13:58 Żadne cicho...
Młody spowiadaj się... pomysł wart uwagi... ![]() Czarny: Jak tylko będziesz miał photo to podrzuć na mailika. Z góry THX!! Pozdro Sennin |
![]() Filipo X25XE + X30XE Poznań | 2004-09-25 22:07:40
...a może stół bilardowy??? ![]() |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2004-09-27 14:15:45 Play lub DVD wyglądał by pięnie ale... w PL długo bym się tym nie nacieszył. Może jak pakupię jakąś mocniejszą wersję Omy to pobawię się w takie bajery.
Nad stołem jeszcze nie myślałem ![]() ![]() ![]() ![]() Sennin |