Policja - wezwanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam Was,
odbylem dzisiaj rozmowe z dzielnicowym, ktory "zaprasza" mnie na zlozenie zeznan. juz mowie o co chodzi.
3 miesiace temu kupilem na allegro dywaniki do mojej omy i na nich byl napis OPEL ale bez logo firmy. czlowiek, ktory to sprzedawal jest tez producentem i dowiedzialem sie, ze dopadla go PG. czy w zwiazku z tym cos mi tez grozi za to, ze kupilem takie dywaniki? jest ktos biegly w prawie (ja niestety tylko w finansach) ?

pozdrawiam,
robert

hej. pytanie z czystej ciekawosic. a u kogo na allegro kupiles te dywaniki? ja tez kupilem i jestem ciekaw czy mnie tez to czeka. pozdr

Witam.

Jak były kradzione to utrata tego mienia. Zostaną zabezpieczone jako materiał dowodowy. Nic ci nie grozi. Najwyżej zostaniesz poproszony o złożenie zeznań w charakterze świadka.

RZ.

nie wiem czy dobrze rozumiem, ale wydaje mi sie, ze kupiles to w dobrej wierze...
a wezwanie pewnie w charakterze swiadka. nie okreslili tego na wezwaniu?

Cytat:
Wysłany: 2004-09-21 23:43:51

hej. pytanie z czystej ciekawosic. a u kogo na allegro kupiles te dywaniki? ja tez kupilem i jestem ciekaw czy mnie tez to czeka. pozdr

u goscia co sie zwie d. ignasiak z miasta czempin.

Cytat:
Wysłany: 2004-09-21 23:52:56

Witam.

Jak były kradzione to utrata tego mienia. Zostaną zabezpieczone jako materiał dowodowy. Nic ci nie grozi. Najwyżej zostaniesz poproszony o złożenie zeznań w charakterze świadka.

nie byly kradzione. on jest ich producentem tylko (domyslam sie) bezprawnie robil na nich napis OPEL.

Cytat:
nie wiem czy dobrze rozumiem, ale wydaje mi sie, ze kupiles to w dobrej wierze...
a wezwanie pewnie w charakterze swiadka. nie okreslili tego na wezwaniu?

wezwania nie mam bo spotkalem policjanta pod domem i wspominal, ze mam zlozyc zeznania.

nie myslalem, ze przez jakies dywaniki bede wzywany na policje.

generalnie, nie ma co robić zadymy,
ale wspominać pan policjant to może ostatnie grzybobranie, a Ty masz mieć papier doręczony oficjalny....
Tego sie trzymaj, bo czasem niezle jaja sie robią.

Witam. A co znaczy "zaprasza" jak coś chcą oficjal to muszą pały dać Ci wezwanie.Amoże chciał Cię zaprosić ażebyś to Ty złożył doniesienie o przęstępstwie w sprawie ochrony znaków towarowych,bo nic narazie nie mają.Tak czy inaczej zrobiłeś zakup w wspomnianej tu poniżej "DOBREJ WIERZE" i nic Ci nie mogą zrobić-tylko ew zabezpieczyć dowód.Pozdrawiam

A czego się boisz? To ze żyjemy w państwie policyjnym nie znaczy ze mamy popadać w paranoje . . . . .

A na pewno zaznczyli' ze chodzi o te dywaniki? Moze o ome?

Uważam, że raczej masz tylko potwierdzić zakup dywaników. Przy grubszej sprawie prawdopodobnie byś je stracił, ale wówczas nie rozmawiał by z tobą dzielnicowy. ( bądź co bądź jest to przedmiot przestępstwa). Nic tobie nie grozi, chyba że wiedziałeś że kupujesz dywaniki wykonane niezgodnie z prawem, tj. z pominięciem praw autorskich > wówczas jest to paserka umyślna.
Bądź dobrej myśli.

spotkanie przebieglo w milej atmosferze. pan policjant tez ma ome A caravan . okazalo sie, ze scigaja tego goscia za dywaniki, ktore zrobil z logo forda. w oplu logo rozni sie od nazwy opel stad nie bylo problemow. generalnie odpowiedzialem na kilka pytan i po sprawie.