| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rw12 MV6 lodz | 2004-09-21 19:52:54 witam Was,
odbylem dzisiaj rozmowe z dzielnicowym, ktory "zaprasza" mnie na zlozenie zeznan. juz mowie o co chodzi. 3 miesiace temu kupilem na allegro dywaniki do mojej omy i na nich byl napis OPEL ale bez logo firmy. czlowiek, ktory to sprzedawal jest tez producentem i dowiedzialem sie, ze dopadla go PG. czy w zwiazku z tym cos mi tez grozi za to, ze kupilem takie dywaniki? jest ktos biegly w prawie (ja niestety tylko w finansach) ? pozdrawiam, robert |
syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2004-09-21 23:43:51 hej. pytanie z czystej ciekawosic. a u kogo na allegro kupiles te dywaniki? ja tez kupilem i jestem ciekaw czy mnie tez to czeka. pozdr |
kielkac | 2004-09-21 23:55:22 nie wiem czy dobrze rozumiem, ale wydaje mi sie, ze kupiles to w dobrej wierze...
a wezwanie pewnie w charakterze swiadka. nie okreslili tego na wezwaniu? |
rw12 MV6 lodz | 2004-09-22 07:17:54
u goscia co sie zwie d. ignasiak z miasta czempin.
nie byly kradzione. on jest ich producentem tylko (domyslam sie) bezprawnie robil na nich napis OPEL.
wezwania nie mam bo spotkalem policjanta pod domem i wspominal, ze mam zlozyc zeznania. nie myslalem, ze przez jakies dywaniki bede wzywany na policje. |
deca DEADSOUL Astrina Poznań/Swarzędz | 2004-09-22 14:40:18 A czego się boisz? To ze żyjemy w państwie policyjnym nie znaczy ze mamy popadać w paranoje . . . . . |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-09-28 22:35:04 A na pewno zaznczyli' ze chodzi o te dywaniki? |
hrumek Opel Omega A Caravan Dolnosląskie | 2004-09-30 20:18:38 Uważam, że raczej masz tylko potwierdzić zakup dywaników. Przy grubszej sprawie prawdopodobnie byś je stracił, ale wówczas nie rozmawiał by z tobą dzielnicowy. ( bądź co bądź jest to przedmiot przestępstwa). Nic tobie nie grozi, chyba że wiedziałeś że kupujesz dywaniki wykonane niezgodnie z prawem, tj. z pominięciem praw autorskich > wówczas jest to paserka umyślna.
Bądź dobrej myśli. |
rw12 MV6 lodz | 2004-10-01 19:06:38 spotkanie przebieglo w milej atmosferze. pan policjant tez ma ome A caravan |