Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2002-12-13 07:53:48 Niestety to nie żart ,Omesia B(2,0/16V automat) gaśnie przy mocnym skręcie w prawo! Gdy skręcam w lewo nic się nie dzieje. Czy macie pojęcie co to może być? W życiu się z tym nie spotkałem
Pozdrawiam. |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2002-12-13 08:39:53 No niezle, moze pasek wspomagania wymaga regulacji ( za duze naprezenia spada napiecie na alternatorze i myk ) moze drazek kierownicy o cos zachacza...............
|
![]() 3 DEADSOUL e60, Traxxas VXL Warszawa | 2002-12-13 09:30:15 A jesteś w stanie ją uruchomić przy skręconych kołach w PRAWO?? |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2002-12-13 09:41:55 Bez problemu zapala przy skręconych kołach. Gaśnie wtedy gdy wchodzę ostrzej w zakręt ( przy puszczonym gazie) ostrzej tzn. niekoniecznie z dużą szybkością tylko pod ostrym kątem np. skręt na skrzyżowaniu pod kątem 90 stopni itp.
Pozdr |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2002-12-13 10:26:50 Tak sobie pomyslalem ze z prawej strony masz wlot powietrza do filtra moze Ci sie nagromadzilo troche sniegu i jak skrecasz kola to zaslaniasz resztki otworu brak powietrza i myk ...........
Ja sie chyba nudze ze taki rzeczy wymyslam .............. |
Prowo LOB WETERAN Kura Indian ze wsi (OPO) | 2002-12-13 10:39:40 Jak nic coś z dystrybucją gazu - strzał w ciemno.
Pzdr. |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2002-12-13 11:13:39 Też myślałem, że coś z gazem, ale na benzynie jest to samo.
Natomiast, jeżeli chodzi o zapchanie filtra śniegiem to chyba niemożliwe. Ostatnio śnieg widziałem w ubiegłym roku, ale wtedy jeszcze jeździłem innym samochodem. ![]() |
![]() Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2005-01-07 23:14:51
Słyszałem o kobiecie która starannie planowała trasy przejazdu tak, aby wszystkie skręty robić w prawo. Tobie pozostaje planowaniu skrętów w lewo ![]() pozdr, Robert |
![]() marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2005-01-07 23:39:49 (napisałeś, że też na benzynie)
pociągnę wątek LPG Jak skręcasz w prawo to siła odśrodkowa "przesuwa" wszystko w lewo... Przedstawię jeden z kilku problemów jaki mi się narzuca. W wyniku siły odśrodkowej membrana przesuwa się zamykając dopływ gazu (uboga mieszanka) lub otwierając (zbyt bogata mieszanka). Uzależnione to jest od reduktora. Inna sprawa to luźne wtyczki, klapa antywybuchowa... Co tam jeszcze może być??? Dostaje lewego powietrza... (sprawdz na postoju) delikatnie pociągnij przewody kolektora ssącego w prawo... może zgaśnie? Gaśnie jak wchodzisz w zakręt w prawo? Rozumiem, że nie na luzie i obrotach biegu jałowego? Instalka II generacji? [ wiadomość edytowana przez: marekcaramba dnia 2005-01-07 23:41:28 ] |
gh Trójmiasto | 2005-01-07 23:43:54 Na postoju też gaśnie? Czy tylko podczas jazdy?! |
![]() regan senior Poznan | 2005-01-08 01:06:01 heh dziwny zbieg okolicznosci ale moj senator przy zakrecie w prawo z duza predkoscia miewal problemy z zaplonem, a dokladniej z odczytem predkosci obrotowej silnika, poniewaz mialem wtrysk gazu i komputer dostawal wartosc 0obr/min i odllaczal gaz wtedy wlasnie gasl, na benzynie tego nie bylo ale raczej dlatego ze najwyzej sie zadlawil przez chwile. obstawialem jakis kabelek przy cewce albo czujniku polozenia walu. |
krzys_wer Omega B Caravan Tarnowskie Góry | 2005-01-10 14:59:49 Marekcarambe może mieć rację: Membrana w reduktorze gazu z różnych przyczyn ( zabrudzenie , zbyt duże lub zbyt małe napięcie) zmniejsza przepływ gazu i auto gaśnie. Miałem tak w Astrze - pomogła wymiana reduktora(na gwarancji) , ale podobno wystarczy wymienić samą membranę. Krzyś W. |