Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-09-22 11:15:21 No kolego toś zaszalał.
Jak mozna odpalac silnik z nakrętką w cylindrze - nie wiem.Wiem,ze trzeba zwalic głowice i ja wyjąć.Teraz już "po ptokach"Mogło popierdzielić zawory,nie wspominając o gładzi cylindra.Gratuluję optymizmu ![]() ![]() |
![]() wioora Miłośnik FSO Polonez Caro `95 Warszawa | 2004-09-22 11:37:02 Mechanik kiedys grzebal przy ogrzewaniu i odnioslem wrazenie ze zgubil nakretke. I podejrzewam ze to ta wlasnie tam wpadla. Gdybym byl swiadomy to bym go nie odpalil, moze nie jestem asem mechaniki, ale wiem ze w cylindrze genralnie powinno byc paliwo a nie nakretki. Moj poldzio i tak juz ma stan agonalny 215 tys bez remontu. Chodzi mi tylko o to czy to obce ciałko nie doprowadizdo natychmiastowego zatrzymania sie silnika. Pod koniec miesiąca bedzie wymiana motorka i do tego czasu chcialbym jako tako dojezdzic |
arturw Miłośnik FSO Peugeot 405/Peugeot ... Warszawa | 2004-09-22 11:38:19 trzeba było to wyciągnąć, np są do kupienia chwytaczki magnetyczne (pret metalowy z przgubem i magnesem na końcu) i popróbowac przez otwór świecy. Koledze kiedyś wpadła w trakcie jazdy nakrętka z gażnika (ta od mocowania obudowy filtra pow do gaźnika). Nawet o tym nie wiedział. Przy okazji remontu znalazł ją wklepaną w denko tłoka. NIemniej jednak nie powinienes odpalac silnika z nakrętką w środku. MOże to doprowadzić do uszkodzeń które zakwalifikuja silnik do niepotrzebnego remontu. |
![]() Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-22 11:42:30
dlatego obudowa filtra powinna byc przykrecona na oryginalne wysokie nakretki z teflonem, ktore nawet jak sie odkreca to nieprzecisna sie przez rozpylacz i nie przeleca przez gardziel do kolektora, |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-09-22 11:52:02 Hihihi z teflonem ![]() Zapewniam,ze oryginalne nakrętki doskonale przelatują do kolektora ssącego. Inna sprawa,że opisany przypadek nie ma nic wspólnego z nakrętka obudowy filtra... wioora - domyślam się,że wpadła tam nakrętka m6 od zaworu ogrzewania? Silnik nie stanie nagle,tyle że może dostać w d... co nieco. |
![]() wioora Miłośnik FSO Polonez Caro `95 Warszawa | 2004-09-22 12:00:55 Dokladnie ta od zaworku. Koledzy nie chcialbym miec opini durnia ktory z nakretkami odpala silnik w cylindrach. ja o tym nie wiedzialem. Zastanawia mnie tylko co sie z ta psita stlalo. |
![]() Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-22 12:06:35
no to najwyrazniej moj gaznik jest odosobnionym przypadkiem ![]() |
![]() Krupek Miłośnik FSO wujek Borat Bialystok | 2004-09-22 12:23:26 Samael masz racje ![]() ![]() ![]() |