MotoNews.pl

BMW E34 ....... jak zdemontować boczek drzwi.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ponownie. W moim nowym nabytku (520i) nie działa centralny zamek w drzwiach od pasażera z przodu. Proszę o podpowiedź jak to wszystko rozebrać, nie widzę tam żadnych śrubek i nie chcę czegoś połamać . Proszę o pomoc.

Cytat:
2004-09-22 15:13:04, robac70 pisze:
Witam ponownie. W moim nowym nabytku (520i) nie działa centralny zamek w drzwiach od pasażera z przodu. Proszę o podpowiedź jak to wszystko rozebrać, nie widzę tam żadnych śrubek i nie chcę czegoś połamać . Proszę o pomoc.

jest około 9 kołeczków plastikowych na około drzwi, poprostu musisz szarpnąć za czarne plastiki do siebie az wyjdą jak połamiesz który wymień na nowy 0,80zł./szt. , jest pewnie jeszcze srubka pod klameczką pod czarną okrągłą zaślepką, po tym powinno juz wszystko zejść. Możliwe że masz zepsuty siłownik 50zł. (używka) , też miałem ten sam problem tylko z tylnimi drzwiami rozłożyłem siłownik na strzepy, złożyłem i działał spróbuj to samo w swoim zanim kupisz drugi , sprawdz jeszcze czy prąd płynie w kostce

pozdrawiam

sprawdz tutaj:
http://bmwe32.student.utwente.nl/sean750/doorpanel/RemovingDoorPanel.htm

albo jeszcze lepiej tutaj:
http://www.bmwe34.net/e34main/maintenance/Body/DoorRemoval.htm

WIEEEEELKIE DZIEKI. bede probowal w sobote na dzialce .... aby tylko nie padalo

Witam. mam podobny problem, a raczej pytanie.
Bmw E36 kombi, chcialbym sciagnąc boczki przednie w ktorych mam poduszki. Moje pytanie: czy moge sciagnąc je tak jak pozostałe, czy poduszki te stanowią jakis problem i lepiej nie demontowac? Czy air bagi zamontowane sa na boczkach i zejdą razem z nimi czy na drzwiach? Nie chcialbym by ktoras mi wybuchła w twarz.
pzdr

Cytat:
2004-09-23 20:59:30, robac70 pisze:
WIEEEEELKIE DZIEKI. bede probowal w sobote na dzialce .... aby tylko nie padalo

na srodku tapicery jest jeszcze jeden zatrzask trzeba sie dosc mocno przylozyc i szarpnac caly boczek i wychodzi wszystko elegancko reszta tak jak pisali poprzednicy

Witam. Odświeze bo nie otrzymalem odpowiedzi.
Czy demontowal ktos boczki drzwi przednich z airbagami?? Prosze o rade czy moge spokojnie je zdjąc nie uszkadzając przy tym poduch.
E36 pzdr

Witam !
Może to ci pomoże....
zdejmowanie tapicerki z drzwi
Ja dołączę się do postu ale w troszkę innej części tapicerki.
Szukałem na forum i nie znalazłem.
Chodzi mi o coś takiego.
Podejrzewam że w podłodze za siedzeniem kierowcy , pod stopami pasażera coś mi się dzieje. Chodzi o jakaś wilgoć. Mam więc pytanie czy ktoś może doradzić w jaki sposób zdjąć tapicerkę/wyściółkę podłogi? Jak to zrobić bez wyrwania czegoś lub uszkodzenia. Mam BMW 525i z 1990 roku w białej skórze i tylna kanapa jest raczej nie ruszalna.
Chciałbym zajrzeć czy nie zrobiła się jakaś dziura czy coś podobnego. Patrzenie od spodu auta (w kanale) nic nie wykazało ale może coś znajdę od góry.
Pozdrawiam