Problem z lpg w astrze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jestem nieszczęśliwym posiadaczem astry 1.6 55KM(wiem że to śmieszne), monowtrysk z lpg - MG Motor Gas. Problem jest wyjątkowo dokuczliwy. Po przełączeniu na gaz i jeździe autko nie wchodzi na obroty - dławi sie. Po wyżuceniu na luz w czasie jazdy autko gaśnie. Regulacja u gazownika daje tyle że po kilku dniach (kilkunastu odpaleniach) problem dławienia powraca (z gaśnięciem na luzie to już sie prawie pogodziłem bo "na to nie ma rady"). Na bęzynie autko nie przygasa ale ma nieznaczne kłopoty z wchodzeniem na obroty (nie tak tragicznie). Co zrobić ?? Wymiana świec? pomożecie?

dolot, oslon dolot lub obroc w druga strone, zeby powietrze nie bylo wtlaczane podczas jazdy bezposrednio do dolotu

A jak na benzynie tez sie kiepsko wkreca to zadbaj o kable wn i swiece. Ktora masz generacje instalki ??

pozdr

Dzięki za rady- na pewno rusze coś z dolotem jak tylko pogoda bedzie lepsza bo od dwóch dni w mieście świętej wieży leje. O wynikach zmagań poinformuje.

Z gazowymi pozdrowieniami

Sulion

Cytat:
2004-09-22 20:06:42, sulion pisze:
jestem nieszczęśliwym posiadaczem astry 1.6 55KM

1.6 8V są chyba 75 konne 1.4 8V mają niecałe 60 koni..jak by było jak piszesz to te ostatnie musiały by mieć z 40 nawet by nie ruszyła..

No dzięki panowie AUTKO NIE GAŚNIE PO WYRZUCENIU NA LUZ!!!
ustawienie dolotu wiele dało choć jeszcze troche go muli. Myśle jednak że to wina świec bo troche na nich już zrobiłem a z tego co czytałem na forum 4elektrodowe raczej sie nie nadaja.

P.S. To jednak 1.6 8v poniżeej 60 koni

Pozdrawiam

Co do swiec to ja kiedys zaszalalem i kupilem sagemy takie 3 czy 4 elektrodowe ... kupa wrocilem do iskra gaz

pozdr