Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-09-24 13:21:23 Mnie też przerywa prawy kierunkowskaz ale jak usłyszałem cenę nowego procka w sklepie to stwierdziłem że może sobie przerywać ![]() |
![]() thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-09-29 13:37:59
I to moim zdaniem swiadczy ze masz jakies zwarcie i nie ma co wymieniac tego "komputerka" tylko trzeba znalesc to zwarcie Mialem tak niedawno, najpierw bylo jak u ciebie a pozniej juz bylo tak jak opisalem w topiku "Światla pala sie ciagle" pozdr |
![]() harcerz_PN Miłośnik FSO Polonez Caro + Warszawa | 2004-09-29 13:51:53
A mnie się wydaje, że to jednak procesor... Spróbuj pożyczyć od kogoś na moment, podmienić i sprawdzić. Ja miałem taką sytuację, że jak włączałem lewy kierunek przy stopach, to włączały mi się wycieraczki ![]() ![]() |
![]() thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-09-29 14:08:21 Mi jak padl ten "komputerek" to nie dzialaly kierunki itd
pozdr |
romanKrak Kraków | 2004-09-29 14:34:57 Odkrecilem sobie te zegary i widze za nimi tylko kable i rure od powiatrza i totalnie nic wiecej. blagam niech mi ktos powie dokladnie gdzie ten shit sie znajduje. Teraz wyszedlem na pare minut wykrecilem zegarki no i nic nie znalazlem wiec skrecilem wszystko. Jak to znajde to juz pewnie sobie poradze (napisze jak poszlo).
pozdrawiam R |
![]() thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-09-29 14:58:17 Ja sie nie wypowiadam bo nie ja to u siebie wymienialem ale zawsze mi sie wydawalo ze trzeba odslonic tapicerke na lewym blotniku i to tam jest ale tak jak mowie ja tego u siebie sam nei wymienialem i pewnie sie myle. Jakby co placilem za to juz ze 3 lata temu 120zl
pozdr |
![]() predki Miłośnik FSO Coupe, Caro+, Classi ... Pruszków | 2004-09-29 15:03:10 No to byłeś blisko. Trzeba odchylic rurę i za nią na scianie przegrody czołowej, czyli poniżej szyby przedniej, nieco po lewej stronie od linki szybkościomierza, jest przykręcony rzeczony komp. Trzyma go nakrętka M6 na kołku gwintowanym zgrzanym do nadwozia. |
![]() JerryP Miłośnik FSO Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2004-09-29 15:17:30
Gdy już go odkręcisz to pod nim na szpilce powinien być przewód masowy, pilnuj żeby nie spadł. |
![]() janek76 polonez 1.6 GLE 1994 tarnów | 2004-09-29 18:57:32 dokładnia tak jak pisze prędki. po zdjęciu zegarów musisz wsadzić rękę po lewej stronie i natrafisz na pudełko przykręcone do nadwozia. odkręcasz go wyciągasz ile się da ale nic na siłe i odpinasz dwie kostki, wyciągasz ze środka układzik "mikroprocesor".U mnie było tak że po odbiciu kierunkowskazów było cały czas takie trrrrrrrrrr jakby się zawieszał albo jakies zwarcie. W sklepie nowy jakieś 90 zł w tarnowie więc .......naprawiłem go sam ![]() |
![]() Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-30 13:36:50 a taki komputerek dalo by sie zaadoptowac do fiata 125p?
podoba mi sie w caro to ze podgrzewnie szyby samo sie wylacza i to ze kierunki wylaczaja sie z takim lekkim opoznieniem w stosunku do powrocenia dzwigni w pozycje Wylaczone Czy za sprawa tego urzadzenia wycieraczki wlaczaja sie razem ze spryskiwaczami? bo to tez fajny patent |
chudson Polonez Gorzów Wlkp | 2004-09-30 14:00:26 Oczywiście ,że się da - ja mam w poldku przejściówce. Podłączyłem wszystkie jego funkcje oprócz przerywacza kierunków |