Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() DrA eS ... | 2002-12-13 23:59:37 Hejka ludku !!
Bardzo prosto - nacisnac guziczek i poczekac. Jak sie dupcia spoci to masz jak nie... to kombinuj dalej. Dramar Wladca TOPOWEJ Bestii... |
![]() Bartek RegionAdmin Monza Gdańsk | 2002-12-14 12:48:00 Pod siedzeniami powinny być kable a jeśli niema to wejście na takowy.
Najproścej będzie zadzwonić do ASO albo spojżeć w EPC pozdrawiam YoZeus władca TOPOWEJ wersji Senatora któremu jego bestia wiernie podgrzewa miejsce gdzie kończy się szlachetna nazwa plecy ![]() ![]() ![]() |
![]() DrA eS ... | 2002-12-15 11:41:02 Wylaczyc wszelka ironie w stosunku do Twojej wersji TOPOWEJ - tez sposob. Ale niestety nie ma guziczka - choc wielu sie o niego modli...
Temat podgrzewania foteli rozpoczalbym od poszukania czy w fotelu sa jakies niepodlaczone wyjscia elektryczne. Jak nie ma luznych kabelkow to i grzalek nie ma ( ale to trudniejszy spodob - bo trzeba sie schylic ). 1. Sa grzalki a nie ma wlacznika w konsoli - wersja irracjonalna ( choc mozliwa - ASO: tak mozna zamontowac ogrzewanie, 5 minut i 4000 za usluge np... ) 2. Sa kable ale nie ma grzalek - wersja racjonalna bo to fotel z grzalka jest najdrozszym elementem heatingu, a nie pstryczek i kabelki. Dramar Wladca TOPOWEJ Bestii |
![]() Bartek RegionAdmin Monza Gdańsk | 2002-12-15 17:30:47 Oj Dab bystry z Ciebie chłop a tu...
1. Dzwonisz/jedziesz do ASO i podajesz/dajesz do sprawdzenia wersje autka 2. Oni sprawdzają/oglądają fotel i mówią: "Przenajszanowniejszy Panie Dab fotele w pańskiej przenajzajebistrzej Vectrze mają wmontowane maty podgzrewające ale niema Pan Sterowania ani podłączenia. Za X000 z przyjemnością Panu podłączymy" albo "Nie ma mat ... bombki strzelił grzania niebędzie chyba że X0000 to wymienimy fotele i podłączymy" ![]() ![]() ![]() Poszperałem w EPC no i stąd wiem że są tam maty ogrzewające i 255mm jakigoś kabla o niedokońca jasnym przeznaczeniu. U mnie jak pisałem pod fotelem widać kable no i śą wejścia (gniazda) o których napomknołem wcześniej (Dramar zresztą też napomknął). Zdrugiej stony nieuważasz że jest to irytujące mój ocjciec jeździ Vec CDXem z 2000 no i podgrzewanie foteli powinno byc standartem w najwyższej wesji wyposażeniowej a nie jest (też go nieposiada). Bartek alias Podgrzewany Tyłek |
![]() potryk (S) RegionAdmin Opel Vectra B Pomieczyno | 2002-12-15 19:11:41 Ja jade się dowiedzieć w tygodniu jak jest u mnie z podgrzewaniem zadka ![]() ![]() Najlepiej wykręć fotel (4 śruby) i zobacz to wszystko dokładnie jakieś kable gdzieś powinny być ![]() Pozdrawiam Adam |
![]() Bartek RegionAdmin Monza Gdańsk | 2002-12-15 21:02:13 Rozumiem twą niechęć Dab ![]() Myślę że nadzieja w tym wypadku jest nieuzasadniona. Wiadomo że producenci aut oszczędzają na wszystkim (czasem prowadzi to do wielo milionowych strat i wezwań setek aut do serwisu ale..) i niesądze żeby fotele były przegotowane pod podgrzewanie którego tam seryjnie nie ma ![]() Może warto by było jakiejś walniętej poszukać??? |
![]() Bartek RegionAdmin Monza Gdańsk | 2002-12-16 18:02:39 Dab tak jak mówiłem byłem w ASO ![]() ![]() ![]() ![]() Sprawa wygląd lepiej niż mogłobysię wydawać. Otóż foteli wcale wymieniać nietrzeba!!! Są przygotowane tylko brkauje: mat, sterowania no i przełączników ![]() ![]() ![]() 3maj się drogi |
![]() Dab Wrocek | 2002-12-18 15:49:25 Dzieki za info w tej sprawie! ![]() ciekawe ile sobie licza za taka usluge...? dowiem sie i moze jak nie bedzie drogo sobie zafunduje.. ![]() PZDR Dab |