MotoNews.pl

Fotele podgrzewane-jak sprawdzic czy sa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hejka ludki...
Mam takie pytanie - moze ktos mi powie jak moge sprawdzic czy mam fotele przygotowane pod heating?? Tak sobie kombinuja (na wskutek kombinacji PawlaZ ze skoro mam wersjee topowa to moze i fotele mam z taka opcja?...Wie ktos jak to mozna rozpoznac czy mam grzaleczke czy nie? Moze jakis osobny kabelek albo cos..?
Poradzcie bo zima sroga a w dupcie zimno..
PZDR
Dab

Hejka ludku !!

Bardzo prosto - nacisnac guziczek i poczekac. Jak sie dupcia spoci to masz jak nie... to kombinuj dalej.

Dramar
Wladca TOPOWEJ Bestii...

Pod siedzeniami powinny być kable a jeśli niema to wejście na takowy.

Najproścej będzie zadzwonić do ASO albo spojżeć w EPC

pozdrawiam YoZeus władca TOPOWEJ wersji Senatora któremu jego bestia wiernie podgrzewa miejsce gdzie kończy się szlachetna nazwa plecy

Dramar..a jest gdzies guziczek ktory by ciebie wylaczyl...???! Jak tak to skorzystaj..goraco polecam...

Bartek, niby jak sobie to wyopbrazasz? dzwonie do ASo i pytam "czy moje fotele sa ogrzewane? ehehhehe no co ty
Chociaz jak znasz takie ASO to daj mi telefon
Nie mam tego katalogu wiec nie mam mozliwosci aby to sprawdzic...moze bys ty poszperal? (vectra 2.0 po liftingu w 99r)
Dzieki
PZDR
Dab

Wylaczyc wszelka ironie w stosunku do Twojej wersji TOPOWEJ - tez sposob. Ale niestety nie ma guziczka - choc wielu sie o niego modli...

Temat podgrzewania foteli rozpoczalbym od poszukania czy w fotelu sa jakies niepodlaczone wyjscia elektryczne. Jak nie ma luznych kabelkow to i grzalek nie ma ( ale to trudniejszy spodob - bo trzeba sie schylic ).

1. Sa grzalki a nie ma wlacznika w konsoli - wersja irracjonalna ( choc mozliwa - ASO: tak mozna zamontowac ogrzewanie, 5 minut i 4000 za usluge np... )
2. Sa kable ale nie ma grzalek - wersja racjonalna bo to fotel z grzalka jest najdrozszym elementem heatingu, a nie pstryczek i kabelki.

Dramar
Wladca TOPOWEJ Bestii

Oj Dab bystry z Ciebie chłop a tu...

1. Dzwonisz/jedziesz do ASO i podajesz/dajesz do sprawdzenia wersje autka

2. Oni sprawdzają/oglądają fotel i mówią: "Przenajszanowniejszy Panie Dab fotele w pańskiej przenajzajebistrzej Vectrze mają wmontowane maty podgzrewające ale niema Pan Sterowania ani podłączenia. Za X000 z przyjemnością Panu podłączymy" albo "Nie ma mat ... bombki strzelił grzania niebędzie chyba że X0000 to wymienimy fotele i podłączymy"

Poszperałem w EPC no i stąd wiem że są tam maty ogrzewające i 255mm jakigoś kabla o niedokońca jasnym przeznaczeniu. U mnie jak pisałem pod fotelem widać kable no i śą wejścia (gniazda) o których napomknołem wcześniej (Dramar zresztą też napomknął).

Zdrugiej stony nieuważasz że jest to irytujące mój ocjciec jeździ Vec CDXem z 2000 no i podgrzewanie foteli powinno byc standartem w najwyższej wesji wyposażeniowej a nie jest (też go nieposiada).

Bartek alias Podgrzewany Tyłek

wiesz Bartek..mam nudnosci jak mam pojechac do jakiegokolwiek ASO....niezaleznie w jakiej sprawie....mialem juz kiedys kilkakrotnie kontakt z takowymi stacjami i dzisiaj jestem na nie uczulony.. ;-(Wole sam sie pomeczyc, poglowkowac, poszperac itp niz wybrac sie do tych....panow fachowcow....no, ale to nie wazne..
Za taka kase w vectrach cdx powinno byc ogrzewanko ale opel pewnie szukal oszczednosci i tu je znalazl... ;-(
(ponoc - nie jestem pewien w CDXach modelu A bylo ono standardem...)
u mnie zaden kabelek nie sterczy wiec nie wiem czy matka w fotelu jest czy nie....a fotela rozbieral chyba jeszcze nie bede...
Jak mi ktos da jakis trop to sobie na swieta go rozbebesze..tylko musze miec chocby iskierke nadziei..

PZDR
Dab

Ja jade się dowiedzieć w tygodniu jak jest u mnie z podgrzewaniem zadka u mnie po zdjęciu bocznego plastiku od siedzenia jest jakaś tuleja ze znakiem napięcia, dalej niesprawdzałem bo to nie są warunki pogodowe na to, a garażu nieposiadam
Najlepiej wykręć fotel (4 śruby) i zobacz to wszystko dokładnie jakieś kable gdzieś powinny być

Pozdrawiam
Adam

Rozumiem twą niechęć Dab Poznaj mą dobroć ja i tak muszę wpaść do ASO (u nas odziwo mają tanie części i rabaty do starych Opli) więc się zapytam i dam odpowiedź tommorow.

Myślę że nadzieja w tym wypadku jest nieuzasadniona. Wiadomo że producenci aut oszczędzają na wszystkim (czasem prowadzi to do wielo milionowych strat i wezwań setek aut do serwisu ale..) i niesądze żeby fotele były przegotowane pod podgrzewanie którego tam seryjnie nie ma ale niedowiemy się póki niesprawdzimy.

Może warto by było jakiejś walniętej poszukać???

Jeśli chodzi o kabelki, to nie zawsze kabekek podłączony do siedzenia oznacza że jest podgrzewanie - u mnie np. podłączone sa poduszki boczne (tak mi się wydaje).

Pozdrawiam Jack

Dab tak jak mówiłem byłem w ASO Przeliczyłem się z moją sprawą zaśpiewali mi 600 za jeden środkowy tłumik są bardzo trwałe ale gnojki nichcieli powiedzeć kto je robi. Chyba zdecyduje się na boshala za 300 ale nie otym miałem...

Sprawa wygląd lepiej niż mogłobysię wydawać. Otóż foteli wcale wymieniać nietrzeba!!! Są przygotowane tylko brkauje: mat, sterowania no i przełączników Podobno cała operacja jest bardzo prosta a ASO nieuraczyło mnie info za ile coś takigo zrobią bo podobno nikt nigdy o to nieprosił. Przyznasz że dziwna to odpowiedź ale... to ASO ich zachowanie nieklasyfikuje się do miana normalnego. Reszta należy do Ciebie.

3maj się drogi

Dzieki za info w tej sprawie!
ciekawe ile sobie licza za taka usluge...?
dowiem sie i moze jak nie bedzie drogo sobie zafunduje..
PZDR
Dab