MotoNews.pl

INFO: Kontrolka poziomu płynu spryskiwaczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Przepraszam, gdyz moze troche zasmiecam forum...ale przypomnialo mi sie ostatnio, jak przegladalem stare posty i byl gdzies poruszony temat kontrolki niskiego poziomu plynu do spryskiwaczy...
Padlo stwierdzenie, ze u nas to nie dziala - nie jest podlaczone - tzn. brakuje chyba samego czujnika.

Suma sumarum... zostalo stwierdzone, ze u nas to nie dziala...

A ja mowie inaczej... DZIALA! - zdazylem sie o tym przekonac dzisiaj rano jadac do pracy (lekko mnie ochlapal TIR wiec sobie troszke "psiknąłem" płynem na szybę , patrzę i myśle... CO JEST? REZERWA MI SWIECI ? Patrze, patrze ... a to spryskiwacze (ale sie zrymowalo)

To tak w ramach informacji...

Więc wszystko jasne!
Ty masz ten tajemniczy czujnik o którym wspomnialeś.

Mihty, bo Ty masz bogatszą wersję 2,0 - inni tego nie mają, chyba że dorabiane

A możesz zrobic jakie foto żbiorniczka z płynem i czujnikiem, coby wszyscy zobaczyli ten wynalazek? U mnie kabeli wiszą, ale czujnika NIET

Jasne! Obpstrykam to dzisiaj wieczorem lub jutro rano i wrzuce fotki!

Dokładnie ja też nie posiadam czegoś takiego jak czujnik do spryskiwacza. Kiedy płynu nie ma i próbuję spryskać szybę to robi się taki bziiiiiiiii, i wiadomo o co chodzi.

Bziiiii

Dokładnie robi bziiiiii,,,,,,
Cytat:
2004-09-24 08:18:23, Mihty pisze:
Bziiiii

Pare lat temu zrobiłem sam taki czujnik i rozsyłałem instrukcje jego wykonania (byłem chyba pierwszy).. Niestety instrukcji juz nie posiadam ale są fotki więc może jak zeskanuje to moge przygotowac znowu przepis na czujnik. Generalnie kable sa ale nie ma czujnika - dotyczy wersji 1,8 i 1,5.
Wystarczy kupic od Nexii za ok. 50zł przeciąc i skrócić a następnie wkleić w korek albo sam zbiornik i podłaczyć.
Tylko nie mówcie że o tym nie wiedzieliście!!!

Cytat:
2004-09-24 08:37:04, MaciekGT pisze:
Tylko nie mówcie że o tym nie wiedzieliście!!!

Ale już wiemy

Witam ja mam 1.8 a nie 2.0 i też jest ten czujnik (oryg. nie dorabiany) i działa (podobno we wszystkich modelach z ABS i klima byl on montowany).pozdr

Cytat:
2004-09-24 09:02:19, Andi_K pisze:
Witam ja mam 1.8 a nie 2.0 i też jest ten czujnik (oryg. nie dorabiany) i działa (podobno we wszystkich modelach z ABS i klima byl on montowany).pozdr

U mnie jest i działa

Do posiadających czujnik: jak będziecie sprzedawać Espero, to wymontujcie dla mnie ten czujnik

sa dwa rodzaje zbiornikow plynu spryskiwaczy
pierwszy bez czujnika(to ten duzy baniak w prawym gornym rogu

drugi schowany w nadkolu (tu ten maly wlew obok baniaka na plyn chlodniczy

wiec jesli macie baniak na plyn duzy pod maska to sami robicie za czujnik jesli w nadkolu to wtedy jest podlaczony

[ wiadomość edytowana przez: cezariusz dnia 2004-09-24 09:57:25 ]

a tak to wyglada na rysunkach

[ wiadomość edytowana przez: cezariusz dnia 2004-09-24 10:23:40 ]

Andi_K - ja spełniam wszystkie kryteria... tzn.mam 2,0, ABS, klime ... i w związku z tym czujnik

Widze, że Cezariusz już obpstrykał dwa Esperaki... i jak najbardziej potwierdza sie ta regula ... mimo, ze to 1,5 to chyba dzieki temu ze jest klima, to wlasnie jest czujnik

Plump.... ... bedziemy o Tobie pamietali

nic nie pstrykalem
jeden dicera z galerii(to ten wyzej)
a drugi z koreanskiej
skad ja bym ci wytrzasnol 2 esperaki i to akurat takie jak trzeba

A... rozumiem
Myslalem, ze miales pod ręką cyfraka i pstrykanles jedno sobie a drugie przejezdzajacej taksowce

btw. wczoraj gdy jezdzilem po Kraku wieczorem, to spotkalem chyba z 10 taxowek Espero.... kurde jedna za druga jezdzila... Nawet gdy stalem na parkingu i czekalem na brachola, to jadna w poblizu nawracala... Koles zmierzyl mnie wzrokiem, polookal, polookal i pojechal A myslalem, ze zatrzyma sie i bedzie chcial cos pogadac

Mihty na taksówkarzy gawędzących z ludziskami od espero bym raczej nie liczyła

Ten brudas to pewnie Krzycha Diackona
Mihty trudno Ci będzie obfotografować ten czujniczek, bo Ty masz baniak na płyn w nadkolu (jak pisał Cezar)

Cytat:
2004-09-24 11:58:10, cezariusz pisze:
nic nie pstrykalem jeden dicera z galerii(to ten wyzej) a drugi z koreanskiej skad ja bym ci wytrzasnol 2 esperaki i to akurat takie jak trzeba

A mi się wydawalo że Dicer ma zielonego bolida.
Ale moiże coś ze mną nie tak