Spalony bezpiecznik i co dalej?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie spalił mi się bezpiecznik od podgrzewania tylnej szyby, lusterek i spryskiwaczy. wymieniłem i nadal nie działa
sprawdziłem miernikiem i tam nie ma prądu wcale,, sprawdziłem włącznik jest oki, co dalej bo skończyły mi się pomysły
Nie bardzo wiem jak tu foto zamieścić więc dodałem je jako zdjęcie mojego autka więc jak ktoś może niech zerknie,
Może ktoś powie co dalej kombinować - zmia sie zbliża więc przydało by się mieć podgrzewanie

Ten wielki bezpiecznik jest tylko od tylnej szyby. Lusterka i spryskiwacze sa pod oddzielnym bezpiecznikiem.

a czym je sie włącza?? bo u mnie podgrzewanie lusterek zawsze świeciło się gdy włączyłem podgrzewanie szybki
i jak na foto widać to tylko ten mi się spalił nr.18, a wiecie może podjakim numerem są od lusterek i spryskiwaczy?? bo mam wsadzone jeszcze bezpieczniki 19 i 20 i wg. opisu są od elektrycznych szyb (tylko że u mnie manualnie sie szybki podnosi i opuszcza )

ogrzewanie tylnej szyby i lusterek bocznych jest pod jednym i tym samym bezpiecznikiem tak samo jak jednym wlacznikiem wlacza sie ogrzewanie szyby i lusterek.

A jest u Ciebie coś takiego jak przekaźnik?
Może on poszedł?

Pzdr

Paweł

Ps. Po ostatniej przygodzie same popalone przekaźniki widzę

Schemat elektryczny i lecisz... na mierniku widać się znasz więc i schemat nie będzie Ci obcy!

No właśnie czy ktoś posiada schemat elektryczny bo jeden miałem niewyraźny i nic nie zaczaiłem, a co do przekaźnika - no w sumie jest przecież jedno pozycyjny włącznik i chyba czasowy czyli na dobrą sprawę powinien być przekaźnik, czy się myle??
Proszę o wypowiedzi bo ciulowo rano z szybkami tak walczyć ://

No niezupełnie, te bezpieczniki są już 'za' wspólnym przekaźnikiem i o ile do ogrzewania lusterek jest zwykły 10 A (nr 11), to do ogrzewanej tylnej szyby jest taki wielgachny bezpiecznik 40 A (nr 34)
JaC

Cytat:
ogrzewanie tylnej szyby i lusterek bocznych jest pod jednym i tym samym bezpiecznikiem tak samo jak jednym wlacznikiem wlacza sie ogrzewanie szyby i lusterek.