Apel do użtytkowników LPG !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Już chyba czas zatrzymać wzrost cen gazu LPG w związku z tym proponuję zorganizować ogólnopolską akcję wszystkich użytkowników LPG i nie tankowanie gazu np od 1grudnia 2004 do skutku tz. aż ceny spadną np do 1,50 zł .Myślę że to by się udało bo mamy przecież możliwość korzystania z jazdy na benzynie .Co Wy na to.
Z pozdrowieniami.

Ja bym się przyłączył, ale wątpię w solidarność kierowców.

I to jest dobra myśl. Dranie zjadą z cenami jak zobaczą co sie dzieje. Jak zaczynałem jeździć to gaz był po 1,50 a teraz już tylko napędzają cene do 2 zeta. Nie chce o tym głośno mówić ale za niedługo to LPG już sie nie będzie opłacać.

myśl jest niezła tylko trza mieć na bene a jak ja zaczynałem jeździć na lpg to oscylowała cena wgranicach 1 pln to było piękne

witam.
nie ma sie co obawiać bo jest do 2009 roku memorandum unijne czyli niemieckie ,że nie można podcnieść ceny autgazu powyżej połowy ceny beny w unii.

Cytat:
2004-09-25 00:46:26, croma1 pisze:
witam. nie ma sie co obawiać bo jest do 2009 roku memorandum unijne czyli niemieckie ,że nie można podcnieść ceny autgazu powyżej połowy ceny beny w unii.

no dobra , ale teraz juz gdzieniegdzie tak jest
1,95*2 = 3,9

Witam!
Pierwszym autkie mw domu do którego zakładaliśmy gaz była stara, poczciwa Skoda 120 L ( dla tych co nie wiedzą, ta litera "L" to oznaczenie LUX czyli popielniczki w tylnych drzwiach, odrobina luksusu ).
Ale do rzeczy, pierwszy zatankowany gaz kosztował 0,80 zł.
Wtedy to można było jeździć.
Aha pamietam jeszcze że Pb kosztowała 1,80 zł/ litr. No to już teraz za gaz trzeba dać więcej

Co do inicjatywy to szkoda sobie ujmować z kieszeni złotówki, jedyne co przez to można by zrobić do doprowadzic do likwidacji setek stacji LPG, a naszych prawodawców i tak by to nie ruszyło.

Pozdrowionka.
narka

He he , ja pamiętam jak gaz kosztował na obecne pieniądze 46 groszy, to była cena!!!!!!!!!!
Było to w '95r

ja już dawno gadam o zablokowaniu wawy..hehehe

signals, jak bedziesz takie coś organizować to napewno się przyłącze........w polsce jest dużo zdruzgotanych zagazowanym więc chętnych na to co mówisz będzie multum

ŁĄCZMY SIĘ

pozdr

Raczej nietankowanie nie przejdzie ale co wy na

tankowanie zawsze za 8,30 zl jak gaz taki drogi niech zapracuja

pozdr

Witam!
jak blokada to blokada
Do takiej akcji moge się przyłączyć, bo na nie tankowanie mnie nie stać.
Jak student może sobie poradzić finansowo przy jeździe na Pb.

Pozdro dla pomysłodawcy.
Narka

ten wątek umieście na samej górze , niech wszyscy wiedzą , że jest taka inicjatywa ......śledżmy ceny gazu i nie dajmy sie rządowi

pozdr

PAMIETAM JAK ZALOZYLEM GAZOCIAG TO GAZ KOSZTOWAL 1.03 LAC I SMIGAC A TERAZ

ja bym sie przylaczyl do akcji tankowania za max 10zl powiedzmy....
wiadomo ze trzeba by lac czescie ale co by sie nameczyli to by sie nameczyli...

Podwiesilem a co

Jak ja zakladalem instalke to kosztowal 83 gr

To ja dzis zatankuje 4 x po 8,30zl

pozdr

Tak swoja droga to wyobrazcie sobie miny gazownikow jak by ludzie tankowali u nich za 8,30 zl

Mozna by jakies naklejki zrobic na autka i jakis adres i mini stronke np

www.lpg-protest.prv.pl ciekawe czy by chwycilo

pozdr

Witam!
Jak coś to dajcie znać, ja się oflaguje.
Okleje sobie szyby, a co niech przynajmniej bedzie widać że coś się dzieje.

Pozdrowienia.

Narka ide

To i ja ZAPROTESTUJĘ!!!
Kiedy pikieta?
I najazd na Wawę?

popiram w calej szczegolnosci i blokada w-wa i co tam jeszce da sie zrobic a i moge pocieszyc wszystkich w szczecinie gaz po 1.99 no i na tym nie koniec

Lat temu trzy gaz był bodajże po 1.00zł. teraz jego cena wzrosła o 100%. Pracując w budżetówce i od tamtej pory moje wynagrodzenie wzrosło o inflacyjnie tylko 30 % .
Złodzieje

A pamietam jeszcze czasy ceny gazu po 0,60 zł.