Od jakich czynnikow jest zalezna skladka ubezpieczeniowa OC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Od pojemnosci auta i rejonie w ktorym sie mieszka. Bezszkodowosci i wieku uzytkownika pojazdu. Zastosowanych znizek, zwyzek. W przypadku aut ciezarowych nie liczy sie pojemnosc tylko ladownosc.

I jeśli ma się prawko mniej niż rok to jest jeszcze +10%

To zalezy gdzie.... warta + 20%

no i zwylke jak w 1 racie ti -5% a w 2 ratach to +10%, a w 3 to +15% (tak jest w samopomocy)

warto wybrac najtansza firme, bo nam to w sumie wisi czy ktos ewentualne dostanie oc... najtansza lub jedna z tanszych jest wlasne samopomoc...

Wszystko jest zalezne od firmy.

Ja się stołowałem zawsze w daewoo.
a to dlatego bo któregoś pięknego dnia jak trzeba mi było OC i sie rozglądałem, weszłem właśnie do daewoo. A tam siedzi sobie najebany gościu. Ja sie go pytam ile by kosztowało mnie oc na fiaciora, a ten do mnie prosto z mostu: "LEĆ PO FLASZKE TO DAM CI 60%" . No to poleciałem !!! I dal mi 60%. A miałem wtedy 19lat i kilka miechów prawko. Ale w tamtym roku miałem "CRASH TESTA" i niestety musiałem zmienić ubezpieczyciela. Ale dalej mam 60% bo mój wujek robi w ubezpieczycielach

a ktos tu kiedys mowil o braku protekcji czy tez korzysciach z tego tytulu - ogromne!!!

tez tak chce

Ja to przynajmniej wiem u mnie w Warcie do kogo pojsc i co przyniesc zeby miec najwiecej jak sie da

bu,,, a ja mam matke w dowodzie aby miec 10%...

bo to pech byl.. skode mialem 11mcy - czyli zero znizki a df'a dluzej, ale byla przerwa w oc na czas remontu i inne ubezp potem, wiec tez zero znizek, a jezdze juz ponad 3 lata... fuck

Jak sie dobrze ugadasz z agentem to za matke w dowodzie mozesz miec 60% i zwyzke za wiek posiadacza.

ale nie mam nikogo znajomego... trudno, poprostu ide do punktu gdzie maja kolesia z samopomoca... trudno - fuck!!! nie ma do kogo uderzyc, uwierz mi inaczej bym nie placil ponad 1000zł...