Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2002-12-15 12:11:08 A propos tej ebonitowej podkładki. Jak ją wydłubać z silnika (całą lub kawałkach)? Moja poprzednia pompka była pięknie wygięta w łuk i chciałbym założyć też nową podkładkę. Ale to szajstwo nie chce drgnąć za nic (inna sprawa, że mróz nie dopingował mnie do dłuższej walki). Jakieś patenty czy po prostu totalna destrukcja starego elementu? [ wiadomość edytowana przez: FSO125 dnia 2002-12-15 12:11:54 ] |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2002-12-15 13:41:17 Moze pompka wyginając sie w łuk wygieła także śruby i one blokują. Uzyj młotka. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() WojciechK Fiat 125 p Kołaczyce | 2002-12-19 20:12:09 Serdeczne dzięki za kontakt ze mną.
Wracając do tematu pompki paliwa chciałbym dodać, że podczas regeneracji owej pompki zmieniłem uszczelki i podstawę(to coś z ebonitu),wyplanowałem pompkę uprzednio ją wyczyściwszy. Mam tylko jedno ale do tego podzespołu, a mianowicie lekko wygięte na zewnątrz szpilki moc. pompkę. Może to przez to hmm? Natomiast co do uszczelki pod głowicę pewnikiem ją wymienię na lepszą, Podobno uszczelka od Poldzia jest lepsza?, jest obłożona teflonem, co Wy na to panowie?. Pozdrawiam! ![]() |