Jaki motor do ACCENTA 1.3?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

mam accenta 1.3 z 98 roku.
Brakuje mu mocy i momentu obrotowego.
Chciałbym wstawić mu inny silnik bo ze wzglęgu na spadek cen nie ma mowy o sprzedaży accenta.
Dużo jeżdżę w dalsze trasy i dostaję gęsiej skórki jak mam wyprzedzic.
Jaki motor można wstawić do niego bez kosztownych przeróbek aby jazda stała się przyjemniejsza? Słyszałem że po europie jeżdzą accenty nawet 1.6 16v z tego rocznika.
Czy wsadzę do niego jakiś większy motor od np. LANTRY np 1.8, 2.0?

pozdrawiam
adam 3 miasto

2.0

2,0 popieram przedmówce

A jakies szczegoly ? pasuje w mocowania lap ?
jak ze skrzynia ? polosiami ? i najwazniejsze= elektryka - orjentuje sie ktos jak to wyglada ?

z tego co wiem to największy plus to taki, że go upchniesz. Widziałem nawet gdzieś foty accenta po takim swapie. Mocowania powinny się zgadzać, skrzynia musi iść tez nowa, najlepiej odrazu ją wzmocnić co by przy jakims dłubaniu nie wysypała się.
Co do elektryki to nie mam pojęcia dla mnie to jest czarna magia

A kolejna propozycją może być 1,6 z Colta.

Temat jest pewnie do ogarniecia , trzeba by dopasc kogos z ta przerobka i popstrykac fotki. Sadze ze silnik ze skrzynia ikomputer w lipniku dostaloby sie za ok. 1500 zl.Ciekawe ile by kosztowala reszta?

...w lipniku ???? tzn?

Lipnik , w jest 80 km od kielc , kolo Opatowa,Jest tam koles zajmujacy sie sprzedaza uzywanych czesci do hyundaia i mitsubichi i ma naprawde tego duzo. Ceny ma niewygorowane za silnik do Scoupe powiedzial mi 800 zl,a z komputerem 1200zl.Takze jest przyzwoicie ,tel.do niego gdyby ktos chcial to :608 819 138 : 608 527 794 Osobiscie tam jeszcze nie bylem ale oglasza sie w gazetach i ilekroc tam dzwonilem zawsze mial potrzebne mi czesci

DZIĘKI !!!!