Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Oddi HF MEMBER białaska warszawa - bemowo | 2004-09-27 09:41:49 mam lantre i nigdy nie miałem problemu z parowaniem reflektorów, powodzenai w walce z parą.
Pozdro |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-09-27 12:45:07 z doświadczenia powiem tyle, odkręć plastikową zaślepkę do wymiany żarówki (jak jest ładna pogoda) osuszy to reflektor dosć szybko potem załóż ja i sprawdź czy jest poprawa. Zrób experyment wyjmując gąbkę z tych gumowych rurek albo przynajmnije z jednej z wiekszych. Sporo aut miewa problemy z zaparowanymi reflektorami, hyundai nie jest tu jakimś niechlubnym wyjątkiem (robi to chyba valeo) . Co do świateł to powinieneś mieć dobre wrażenie, soczewkowe rozwiązanie jest naprawde niezłe no i można sie pokusić o ksenony w wersji ekonomicznej ![]() |
spoon HF MEMBER Łódź | 2004-09-27 13:39:43 odnosnie dzwona
ani moj accent ktory jest salonowy nie byl bity ani coupe wiec napewno to nie jest przyczyna jedno co jeszcze zrobie to zdejme te gumki i pojezdze tak troche a jak to nie pomoze to zatkam je i tez pojezdze i zobacze jakie efekty a czy koledze w coupe tez parowaly ?? a odnosnie tych ksenonow do Coupe to kolega widzial gdzies takie do Coupe I albo wie jak je przerobic Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: spoon dnia 2004-09-27 13:40:47 ] [ wiadomość edytowana przez: spoon dnia 2004-09-27 13:45:22 ] |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-09-27 14:11:18 ksenony- na allegro jest koleś który przerabia, skontaktuj sie z nim, ponieważ jest juz soczeka w reflektorze wg zapewnień kumpla mozna wstawić tam tylko zarówke i zostaje przetwornica...oczywiście nie masz wtedy poziomowania i spryskiwaczy ale koleś w suprze tak własnie zrobił i nie narzeka (i nie oslepia za bardzo jak wiadomo fura niska reflektory nisko) a wręcz chwali sobie. |
![]() pawson HF MEMBER Hyundai Accent 1,3 1 ... warszawa | 2004-09-27 14:55:19 witam
[ H.Accent 1,3 GLS z 2001 - jak widac ] na gwarancji : wymiana przednich lamp miała miejsce po roku [parowały]. pawson |
pasja HF MEMBER POLSKA | 2004-09-27 19:20:09
może przy 1,5 nie ma czasu się para zebrać ![]() A tak bez żartów, to może fucktycznie do jakiejś daty produkcji Accenty miały gorsze klosze, ale tak jak pisałem wcześniej, jeszcze pary i zawilgocenia w moich nie widziałem ![]() pozdro [ wiadomość edytowana przez: pasja dnia 2004-09-27 19:22:18 ] |
![]() zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2004-09-30 09:04:11 nie zatykaj tych otworów bo będzie jeszcze gorzej. przyczyna parowania? może szybki przejazd przez kałużę. może mycie silnika.
zdarza się że odrobina wilgoci się dostanie do środka i przez fabryczne odpowietrzniki nie daje to rady odparować zupełnie. tylko oszukuje jak się pojeździ trochę na światłach. jedyna rada pojeździć 1-2 dni bezdeszczowej pogody ze zdjętą maskownicą, a przy dłuższym postoju uchylić nawet żarówkę. jeśli po tym zabiegu dalej kiszka to raczej bubel nie lampa. chyba że ma pękniętą obudowę z przyczyn zewnętrznych. |
![]() zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-09-30 11:25:18 Moj hutaj tez nie jest juz pierwszej mlodosci ,ale zaparowanych lamp nigdy nie zaobserwowalem, |
Aldor HF MEMBER Elantra Warszawa | 2004-09-30 12:02:21 Mój hyundaj to juz weteran a z lampami to nigdy zadnego problemu |
![]() IgoReCzeK HF MEMBER Hyundai Sonata Radomsko | 2004-09-30 12:18:59 Cześć!
Parujące reflektory, to faktycznie problem, tym bardziej, że woda przyśpiesza erozję lustra przy tradycyjnych lampach. Na całe szczęście przy moim „ropuchu” ten problem nie istnieje, mimo, że ma już ponad 9 lat. Wracając do sprawy, nasuwają się dwa pomysły, niektóre będą dość spartańskie. Reflektor powinien być kroploszczelny i pyłoszczelny, owe wężyki służą nie do odparowania cieczy (dlatego wewnątrz jest umieszczona pianka) lesz do wyrównywania ciśnienia powietrza wewnątrz reflektora, która wzrasta podczas jego pracy, szczególnie przy halogenowych żarówkach dużej mocy. Pytanie skąd się bierze woda w Twoich reflektorach? Hmmm...czasem oględziny wzrokowe nic nie dają, bo mamy do czynienia z mikropęknięciami uszczelki zawiązanymi z lasowaniem się materiału, lub niepoprawnym montażem reflektora (wspomniana metoda zanurzenia w wodzie może szybko dać odpowiedź o szczelności naszej lampy – prosta i niezawodna). Jeśli okaże się, że jest wszystko ok., to trzeba osuszyć reflektor od środka, jak wspominał jeden z moich przedmówców, najlepiej wymontować go i w stanie otwartym suszyć na ciepłym kaloryferze, ale nie gorącym. Druga metoda osuszania jest chemiczna, są preparaty absorbujące wilgoć, na przykład silikażel. Metoda niezbyt estetyczna, bo granulki trzeba umieścić w reflektorze, ale na pewno bardzo skuteczna, wygodniejsza i działająca przez długi okres czasu )mogą wystąpić problemy z zakupem tego preparatu). Po takiej kuracji reflektor nie powinien parować jeśli jest szczelny. Powodzenia w walce z wilgocią! |
Aldor HF MEMBER Elantra Warszawa | 2004-09-30 12:42:12 Mój hyundaj to juz weteran a z lampami to nigdy zadnego problemu |
Aldor HF MEMBER Elantra Warszawa | 2004-09-30 13:57:34 Mój hyundaj to juz weteran a z lampami to nigdy zadnego problemu |
spoon HF MEMBER Łódź | 2004-10-01 10:06:45 Ogromnie wszystkim dziekuje za rady i opinie
napewno mi wiele rozjasnily i pomoga w mojej malej wojnie z lampami o efektach oczywiscie powiadomie wszystkich Wielkie dzieki za pomoc Pozdrawiam |