Honda Civic 1991 1.6 - da sie cos wiecej ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZy jest sens i mozliwosc wyciagniecie czegos wiecej z silnika 1.6 Honda Civiv 1.6 jesli tak to gdzie szuykac pomocy ( teren podkarpacia )

Ale z ktorego silnika 1.6 ???

pozdr

a ile juz masz bo jak masz 200 to wiecej bedzie ciezko ale sie da
z kazdej hondy 1,6 mozna duzo

Ciezko powiedziec ile ma. Auto jest z 1991 i nigdy nie bylo robione. Dostalem ja od dziadka i poki co zrobilem zawieszenie i czeka mnie remont silnika i zastanaiwam sie na jakims podwyzszeniem osiagow. Od nowosci auto mialo 120 koni o ile sie nie myle ale teraz to watpie zeby taka moc mialo. Gdzie na podkarpaciu mozna sie czegos dowiedziec co, jak i za ile i czy w ogole warto inwestowac w tensilnik ?

Podstawowe pytanie jest takie co Ty sie spodziewasz bo tym silniku

Czy chcesz sie niem scigac ?? Czy normalnie sobie pojezdzic aczkolwiek troche wzmocnic ... i tak jak Przemir pisal da sie duzo zrobic

pozdr

Sciagal sie nie bede ale wzmocnic bym chetnie wzmocnil
Nie dlugo silnik przejdzie remont tzn uszczelnianie i takie tam bo po 14 latach uzytkowania troche "przecieka". Pozniej chetnie bym go wzmocnil tylko nie mam pojecia jak igdzie i czekam na jakies podpowiedzi
z gory dzieki

Widze ze nie wiesz za duzo o hondach podaj nr silnika auta ktore posiadasz a postarymy sie Ci jakos pomoc!!

jak jezdzil dziadek to ja tam bym sie w remont predko niepchał co cieknie gdzie cieknie? ja mam auto z przebiegiem 260k i krecone do 8500rpm przez cale swoje zycie /startuje na 1/4 mili i w stretach auto troche smiga/ i remont mi jeszcze nie potrzebny! sprawdz kompresje! ile oleju Ci pozera ?

Nie znam sie w ogole na hondach Jestem laikiem w tcyh sprawach. Honda ma przejechane 260tyś. Dziadek sie wozil Nie wiem do konca co cieknie ale znajomy mechanik powiedzial cytuje: silnik jest mokry, trzeba wymienic pierścienie, simeringi itd.

Numer silnika: 4004482

Nie wieze zeby ten silnik az tak bardzo ciekl ... no chyba ze to szatan nie dziadek niem jezdzil

Ten mechanik to twoj dobry znajomy ??

pozdr

jak znam zycie to cieknie spod uszczlki pod glowica!! jak dobry to jest mechanik ? znaczy jak bardzo znajomy
1. sprawdz kompresje
2. powiedz ile oleju Ci bierze na 1000km
3. nr silnika poczatek pierwsze 5 cyfr - czyli D16xx zapewne
4. jak nie masz i nie mozesz zczytac z bloku /zaraz kolo kolektora wydech po lewej patrzac na silnik/ to daj nr nadwozia tez pierwsze 7cyfr
5. co oczekujesz od tego auta
6. ile kasy chcesz wydac

dawaj fotki !!
pozdrawiam

Jak juz pisalem jestem mega laikiem w tych sprawach i powoli sie ucze. Moj ojciec kiedys sie bawil w mechaniczne sprawy i poki co on mi radzi w prostcyh sprawach a mechanik jest bardzo znajomy i robi tylko co trzeba wczesniej co chwile dzwoniac co i jak.
1. Nie wiem o co chodzi
2. Nie wiem
3. Odczytam jutro bo tearz nie chce mi sie isc
4. JHMED45600S3o1450
5. Nie oczekuej jaksi mega osiagowc np do sciagania sie, ale np chcialbym ze 200 km/h na liczniki bylo osiagalne
6. Ciezko powiedziec 2-3tysiace. Zalezy

200? to ja Ci nic nie powiem no moze - zrob dobre zawieszenie markowe /nowe sprzeyny i amortyzatory/ kup nowe opony wymien hamulce/tarcze, klocki, plyn/ jak to zrobisz to pogadam z Toba jak leciec 200 tym autem inaczej to jest mocno chory pomysł. Co jest takiego ekscytujacego w czeakniu 20min na osiagniecie takiej predkosci ?

pozdrawiam i powodzenia zycze !!

Hmm. Z tym 200 tak powiedzialem sobie. Chcialbym zeby moje auto bylem ciut mocniejsze niz jest. CO do zawieszenie to przod jest juz caly nowy: wchacze, gumki, amortyzatory do tego nowe tarcze hamulcowe i klocki. Z tylu nowe sprezyny. Moze i jestem laikiem ale nie idiota Zawieszenie i hamulce sa nowiutkie. Opony bede kupowal poki co nowe zimowki.

poczytaj o mojej a pozniej dawaj na priv jak uznasz ze przyda Ci sie to troszke wiedzy jaka mam
pozdrawiam
www.autobody.pl/zdjecia/prasa/cifik%20ivtprzem/ruda%201.jpg
www.autobody.pl/zdjecia/prasa/cifik%20ivtprzem/ruda%202.jpg