MotoNews.pl
9 Geneza znaczka Daewoo (64142/26)

Geneza znaczka Daewoo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie pomocy! Szukam szukam i nigdzie nie moge znalezc informacji, co wlasciwie przedstawia znaczek Daewoo. Nawet na koreanskiej stronce w historii firmy nie ma Czy to na prawde lisc kapusty czy tylko takie potoczne okreslenie? Moze ktos wie? A moze jakis link? Za wszelkie sugestie bede niewymownie wdzieczny

Pozdrawiam
Speedo

Coś ktoś kiedyś mówił, że to liść miłorzębu japońskiego, ale nie porównywałem w żadnym atlasie przyrodniczym

nawet to moze i podobne jest

Miłorząb Japoński (Ginkgo biloba)

[ wiadomość edytowana przez: cezariusz dnia 2004-09-27 12:43:11 ]

Wygląda na to ze skośnoocy preferują zieleninkę

To oznacza promienie słońca padające na kontynenty.... Czy jakoś tak. Jak spotkam jakiegoś byłego pracownika daewoo - żółtka to spytam.

pozdro

Navi

Dzieki za dotychczasowe wypowiedzi, juz czuje sie o wiele madrzejszy Oczywiscie jakby ktos mial cos jeszcze do dodania to prosze bardzo!

Pozdrawiam
Speedo

W przypadku znaczka dełu jest podobnie jak z innymi wielkimi odkryciami - został on wykradziony z Polski. Jest to liść młodej kapusty (capustus polonicus) z polskiego pola, należącego do ciężko pracującego w pocie czoła członka polskiej klasy robotniczej, ukradziony przez kapitalistycznego imperialistę ze skośnymi oczami...

Cytat:
do ciężko pracującego w pocie czoła członka polskiej klasy robotniczej

chyba klasy chłopskiej miało być

Jak zwał tak zwał - kolejny raz zostaliśmy oszukani przez żydo - masona, tym razem o żółtej skórze i naciągniętych oczach.

Cytat:
slayter pisze:
został on wykradziony z Polski. Jest to liść młodej kapusty (capustus polonicus) z polskiego pola, należącego do ciężko pracującego w pocie czoła członka polskiej klasy robotniczej, ukradziony przez kapitalistycznego imperialistę ze skośnymi oczami...

I dlatego przeniesli produkcje daewoo do polski lecz padly one jak nasza kapusta i polski rolnik

Cytat:
I dlatego przeniesli produkcje daewoo do polski lecz padly one jak nasza kapusta i polski rolnik

AAA to już było spowodowane zazdrosnym atakiem ze strony makaroniarzy spod znaku Fabryka Italiano Automobile Torino oraz innych wrogów zza zachodniej i - co gorsza - poludniowej granicy (pepikolandia). No ale Czechom to mamy czego zazdrościć

Już wiem więcej,

To klasyczne logo daewoo:

lub:

zwane pieszczotliwie "kapustą" to kula ziemska i 7 kontynentów. Nazwa DAEWOO oznacza podobno "wielki wszechświat"

Zaś znaczek, któy mamy na samochodach:

lub

To faktycznie miłorząb.

Zaś ostatnia wersja logo to:

jest to wersja przerobiona przez GM.

Tyle się dowiedziałem.

Pozdro

Navi

NAVI dobra robota

Cytat:
2004-10-01 10:49:55, Czarek_Rej pisze:
NAVI dobra robota

Dobry jesteś!

Dzieki
Miałem ułatwione zadanie. Za ścianą pracuje żółtek - mój były szef z czasów Daewoo właśnie.
A obrazki to z googla.

Pozdro

Navi

Wielkie Dzieki Panowie za obszerne wyjasnienia, jestescie wspaniali

Ludziska ktoś gdzieś kiedyś widział takie cudo? Jak tak to z jakiego auta można to gwizdnąć Super sprawa

Nie otwierają mi się obrazki w odpowiedzi Naviego .Co zrobić?

Stanko, chyba malo swiatowy jestes

Cytat:
2005-08-26 09:38:51, Stanko pisze:
Ludziska ktoś gdzieś kiedyś widział takie cudo? Jak tak to z jakiego auta można to gwizdnąć Super sprawa

Na pewno Daewoo Kalos, Lacetti i Evanda. Aveo nie udalo mi sie znalezc pod szyldem Daewoo, ale pewnie trzeba bylo szukac pod nazwa modelu du.

Ot najnowszy znaczek Daewoo i to wsyzstko, zadna rewelacja

Daewoo Nubira III

[ wiadomość edytowana przez: QLogic dnia 2005-08-26 10:21:22 ]