MotoNews.pl
8 Bezklamkowe otwieranie drzwi...jakies namiary potrzebuje (64158/90)

Bezklamkowe otwieranie drzwi...jakies namiary potrzebuje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jestem tu nowy wiec wybaczcie ewentualne potkniecia...

Mam male pytanko ja w temacie..czy ktos moze mi podac jakies namiary na firme zajmujaca sie zalozeniem systemu otwierania drzwi gdy zaspawam klamki

Ewentualnie koszty takiego przedsiewziecia...

Pozdrawiam

U mnie w bialym kupujesz tylko mechanizm otwierania dzwi i jedziesz do lakiernika ktory lubi sie tym bawic, kosztuje ciebie to jakies 200zl za dzwi + mechanizm otwierania

Cytat:
2004-09-27 16:36:54, mAkArOn pisze:
U mnie w bialym kupujesz tylko mechanizm otwierania dzwi i jedziesz do lakiernika ktory lubi sie tym bawic, kosztuje ciebie to jakies 200zl za dzwi + mechanizm otwierania

dzieki ale mi wlasnie chodzi o koszty tego mechanizmu do otwierania drzwi plus namiary na niego.. bo cala reszte t bez problemu zalatwie...
Pozdrawiam

DOSTĘPNE WERSJE NA 2 (180zł) lub 4 (320 zł) DRZWI , jak cchesz wiecej sie dowiedziec wejdz na http://zulu.nets.com.pl/gumki/forum/viewtopic.php?t=975 - forum z Bialego!
Pozdro aLL

Cytat:
2004-09-27 16:36:54, mAkArOn pisze:

to jest cena z lakierowaniem i zaspawaniem miejsca po klamkach oraz montażem ?

Dzisiaj dzwonie do tego kolesia co robi te cuda i sie wszystkiego dowiem i zobacze czy sie oplaca...bo przeciez w zimie tez musze drzwi otworzyc...

na allegro tez znajdziesz te mechanizmy

@Dawciol
A mozesz mi znalezc taka aukcje bo jakis uposledzony chyba jestem i nie umiem tego dobrze w wyszukiwarce nazwac...
Pozdrawiam

Cytat:
2004-09-28 10:31:04, Oddi pisze:
to jest cena z lakierowaniem i zaspawaniem miejsca po klamkach oraz montażem ?

TAK przynajmiej ostatnio za tyle robili

to jest to naprawdę bardzo tanio, ja wiem że różnią sie cenny w Warszawie niestet, ale nie myślałem, że aż tak. To ja musze tyle za materiały zapłacić żeby zrobic coś takiego

Pozdro

witam
na allegro trafiłem na komplet do otwierania za 220 zł
tu masz namiar
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=32251001
pozd. daar

nie polecam zaspawania klamek przy najbliższej kontroli drogowej dowód rejstracyjny zabiorą (jest na to odpowiedni artykół)

Cytat:
2004-12-02 22:34:33, bertonex pisze:
nie polecam zaspawania klamek przy najbliższej kontroli drogowej dowód rejstracyjny zabiorą (jest na to odpowiedni artykół)

potwierdzam nie na własnym przykładzie ale kumplom juz pozabierali

A możecie zapodać, który przepis i jak mówi na ten temat ?

co do przpisu to się nie orientuję ale wiem jedno, ze jakbym miał jakiegoś dzwona to raczej by mi zalezało na tym aby szybko się do dostali więc ja osobiscie nie popieram usuwania kalmek

nie mówiąc juz że jak aku siądzie to nie kuta auta nie otworzysz

Trochę w prawie siedzę, ale nie kojarzę artykułu, z którego by zabrali dowód rejestracyjny. A co zdania Speeda - z klamkami jest jak z pasami (czasami jak nie zapniesz, to (właśnie dlatego) przeżyjesz, a czasami niestety nie). Ja osobiście swoje usuwam, alwe zostawiam zamek na klapie bagażnika, bo w sytuacjach awaryjnych jakoś się do auta dostać muszę

Cytat:
2004-12-02 22:34:33, bertonex pisze:

jak możesz to przytocz ten przepis

jak sobie zaryglujesz drzwi od środka to będzie tak samo ciężko sie dostać!
a na to żeby dostać się jak aku padnie, są sposoby ...

Pozdro

taa, można się dostać do środka, np. wyprowadzając na zewnątrz kable pod awaryjny akumulator, lub też przez uszczelkę w drzwiach - ale ja nie chcę mieć ani możliwości podpięcia z zewnątrz akumulatora, ani też nie zostawiam w drzwiach drutów do ich otwierania z zewnątrz (czyli obsługujacych rygle) Jak znasz jeszcze inną metodę, dostania się do środka, to się podziel wiedzą
Pzdr

Cytat:
2005-01-03 19:31:41, Oddi pisze:
jak możesz to przytocz ten przepis jak sobie zaryglujesz drzwi od środka to będzie tak samo ciężko sie dostać! a na to żeby dostać się jak aku padnie, są sposoby ... Pozdro

Tylko wodzu jak sobie zaryglujesz drzwi i masz wypadek a MASZ klamki to w razie czego jest za co ciągnąć. Poza tym, jest czesto tak że przy zamknieciu drzwi w razie wypadku zamki automatycznie się odblokowują. Jest jeszcze kwestia gustu, o którym się nie rozmawia...

a ja to też się nosiłem kiedyś z zamiarem zlikwidowania klamek ale zrezygnowałem z tego tak jak pisalem juz nizej z kwestii "wypadkowej", a po drugie to mam ich aż 4 więc dużo malowania (i po tej zmianie jedyną częścia nie malowana w moim aucie byłby dach ) i związane z tym koszty